İktidar yanlısı işadamlarının 700 milyonluk vergi cezasının tek kalemde silinmesinin belgesi ortaya çıktı. O hesaplarda havuz medyasından Cengiz ile Yeni Şafak ve Kanal A’nın patronu da var

İk­ti­da­rın, Sayıştay ve Meclis denetiminden kaçırarak, AKP yan­lı­sı ya­yın ya­pan med­ya ku­ru­luş­la­rı­nın 700 mil­yon li­ra­lık ver­gi ce­za­sı­nı tek ka­lem­de sı­fır­la­ma­sı­nın bel­ge­si or­ta­ya çık­tı. Ver­gi bor­cu si­li­nen­ler ara­sın­da Sa­bah-atv ha­vu­zu­na pa­ra ve­ren işa­da­mı Meh­met Cen­giz, Ye­ni Şa­fak ga­ze­te­si­nin sa­hi­bi Al­bay­rak­lar ile Ka­nal A’­nın sa­hip­le­ri Ah­met ve Mus­ta­fa Ka­ya kar­deş­ler yer alı­yor.

Dünya yandaşa güzel

Odatv, yan­daş med­ya­nın ver­gi bor­cu­nu bir ka­lem­de ‘sı­fır­lan­ma­sı­’nı is­pat­la­yan Ma­li­ye Ba­kan­lı­ğı Uz­laş­ma Ko­mis­yo­nu­’nun bel­ge­le­ri­ne ulaş­tı. Bel­ge­le­re gö­re, Ma­li­ye Ba­kan­lı­ğı, ver­gi bor­cu­nu af­fet­me ko­nu­sun­da, “Mil­le­tin a..’sına ko­yan” işa­da­mı­nın sa­hi­bi ol­du­ğu Cen­giz İn­şa­at’­a cö­mert dav­ran­dı. Ma­li­ye Ba­kan­lı­ğı Mer­ke­zi Uz­laş­ma Ko­mis­yo­nu­’nun 29 Ara­lık 2010 ta­rih­li ve 2010/42 ta­rih­li ka­ra­rı­na gö­re, şir­ke­tin tam 424 mil­yon 478 bin 437 TL’­lik ver­gi bor­cu si­lin­di.

Ka­nal A’­nın sa­hi­bi ol­du­ğu Elek­tro­me­d’­in ce­za­la­rı ile bir­lik­te 139 mil­yon 80 bin 649 TL’­lik ver­gi bor­cu ise yi­ne Ma­li­ye Ba­kan­lı­ğı Uz­laş­ma Ko­mis­yo­nu­’nun 17 Ağus­tos 2010 ta­rih­li ve 2010/36 Ka­rar sa­yı­lı Uz­laş­ma Tu­ta­na­ğı­’na gö­re, 5 mil­yon 845 bin TL’­ye in­di­ril­di. Ye­ni Şa­fak Ga­ze­te­si­’nin de sa­hi­bi olan Al­bay­rak Gru­bu­’nun top­lam 100 mil­yon 368 bin 40 TL’­lik bor­cu, Ma­li­ye Ba­kan­lı­ğı Mer­ke­zi Uz­laş­ma Tu­ta­na­ğı­’na gö­re, ko­mis­yo­nun 21 Ey­lül 2010 ta­ri­hin­de yap­tı­ğı ve 2010/39 sa­yı­lı ka­ra­rı ile 1 mil­yon 220 bin 322 TL’­ye dü­şü­rül­dü.

Sayıştay reddetti ama silindi

Ver­gi bor­cu in­di­ri­len, ver­gi ce­za tu­ta­rı sı­fır­la­nan bir baş­ka fir­ma olan Tür­ker­ler İn­şa­at ise Ver­gi Usul Ka­nu­nu­’na gö­re ver­gi­si­ni üç yıl er­te­le­mek is­te­di. An­cak Sa­yış­tay de­net­çi­le­ri “er­te­le­me şart­la­rı oluş­ma­dı­ğı” ge­rek­çe­siy­le he­men öde­me yap­ma­la­rı ge­rek­ti­ği­ni be­lir­ten ra­por ha­zır­la­dı.
Bu­nun üze­ri­ne Tür­ker­ler İn­şa­at ile bir ara­ya ge­len Ko­mis­yon, 23 mil­yon 954 bin 668 TL ver­gi ana­pa­ra­sı­nı 6 mil­yon 918 bin 298 TL’­ye in­dir­dik­ten son­ra 35 mil­yon 992 bin 3 TL’­lik ce­za tu­ta­rı­nı da “sı­fır­la­dı”.

İhale kralı Mehmet Cengiz ile böyle uzlaşılmış



 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sa­bah-atv için ku­ru­lan 620 mil­yon do­lar­lık ha­vu­zun en bü­yük fi­nan­sör­le­rin­den işadamı Meh­met Cen­gi­z’­in fir­ma­sı Cen­giz İn­şa­at’­ın 2005-2009 yıl­la­rı­na ait 424.4 mil­yon li­ra­lık ver­gi ce­za­sı sı­fır­lan­dı.

 

Albayrak Grubu’nun Yeni Şafak’ı des­te­ği fazlasıyla al­dı!



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ye­ni Şa­fak ga­ze­te­si­nin sa­hi­bi Al­bay­rak Gru­bu­’na ait Al­bay­rak G.Y. O. A.Ş’­nin tam 55.7 mil­yon li­ra­lık ver­gi ce­za­sı 2010 yılında 1.2 mil­yon li­ra­ya dü­şü­rül­dü.

 

Kanal A’nın borcunun çoğu sıfırlanmış...



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ka­nal A’­nın da sa­hi­bi olan Elek­tro­me­d’­in 135 mil­yon­luk ver­gi bor­cu­nun 130 mil­yon li­ra­sı si­lin­di.