ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Ortaköy Köyü'nde 30 yaşındaki Yasemin Ak, evinin önünde kendisini taciz ettiğini iddia ettiği dini nikahlı eşinin akrabası 33 yaşındaki Oktay Özcan'ı av tüfeği ile ateş ederek öldürdü.

Olay, dün saat 20.00 sıralarında Yasemin Ak'ın dini nikahlı eşi Yılmaz Ö. ile birlikte yaşadığı evin önünde meydana geldi. Yılmaz Özcan'ın olmadığı sırada eve gelen Oktay Özcan, iddiaya göre kendisini içeriye almayan Yasemin Ak ile tartıştı. Yasemin Ak, kendisine sözlü ve fiziki tacizde bulunan Oktay Özcan'a evden aldığı av tüfeği ile ateş etti. Yasemin Ak, yere yığılan Özcan'a 4 el daha ateş etti. Özcan olay yerinde ölürken, Yasemin Ak jandarmayı arayarak teslim oldu.

Cumhuriyet Savcısı'nın yaptığı incelemenin ardından Özcan'ın cesedi Ereğli Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Gözaltına alınan Yasemin Ak da doktor raporu için aynı hastaneye götürüldü. Yasemin Ak, hastane çıkışında gazetecilerin, "Neden öldürdün?" sorsuna, "Namusum için öldürdüm" diye cevap verdi.

Oktay Özcan'ın, Yasemin Ak'ı bir süredir taciz ettiği, dini nikahlı eşi Yılmaz Özcan ile de bu yüzden daha önce kavga ettiği belirtildi.

Yasemin Ak, jandarma karakoluna götürülürken, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.