Etihad Airways ile Sydney'den Birleşik Arap Emirlikleri'ne uçan James Bassos isimli yolcu, yanına oturan aşırı kilolu yolcuya temas etmemek için vücudunu eğip bükmek zorunda kaldığını ve 14 saatlik yolculuğun şiddetli bel ağrısına neden olduğunu iddia ederek, havayolu şirketine 227 bin dolarlık tazminat davası açmıştı.

2012 yılında açılan davada, Etihad tazminat talebini reddetmiş ve davanın düşürülmesini istemişti. Ancak geçtiğimiz Perşembe bir yargıç, Bassos'un muayene edilmesine hükmetti.



38 yaşındaki yolcu James Bassos, yanında oturan 'anormal kilolu' yolcunun vücudunun kendi koltuğuna taştığını ve ona dokunmamak için yan oturmak zorunda kaldığını iddia etti. Çok rahatsız geçen beş saatten sonra yerinin değiştirilmesini ve başka bir koltuğa geçmek istediğini talep eden Bassos'a uçakta başka boş yer olmadığı söylenmişti. En sonunda uçağın arka tarafında uçuş ekibi için ayrılan bir koltuğa geçen yolcu, iniş sırasında yine kendi koltuğuna dönmek zorunda kalmıştı.



Bu yolculuktan sonra hala bel ağrısı çektiğini ve bunun uyku düzenine yansıyarak, hayatını olumsuz etkilediğini iddia eden Bassos, sağlık giderleri ve gelirindeki kaybın telafisi içn Etihad'dan tazminat talep ediyor.

Havayolu şirketi ise, özellikle dolu uçuşlarda yer değiştirme imkanı olmadığını ve bazen yolcuların kilolu yolcularla yanyana oturmasının olağan bir durum olduğunu savunuyor.

Germanwings'in teklifi kabul edilmedi

Germanwings'in teklifi kabul edilmedi