Ali GÜLEN

Zorlu bir yolculuk sonrası Almanya’ya ulaşabilen mültecilerin temel ihtiyaçları karşılanıyor. Aile başına 1350 Euro ödeniyor

SURİYE’den kaçan yüz binlerce kişi, Avrupa ülkelerine geçiyor. Çoğunun hedefi Almanya... Çünkü bu ülkeye vardıklarında insanca bir yaşama kavuşuyorlar. Bir Suriyeli, Almanya’ya ulaştığında barınma, giyim, yeme-içme, banyo, tuvalet, ilaç ve oyuncak gibi ihtiyaçları karşılanıyor. Yetişkinler 143 Euro, çocuklar ise 92 Euro para alıyor.



SIĞINMACILAR ER MEYDANI’NDA EYLEM YAPTI

Edirne Valisi’nin Suriyelilere kenti terk etmeleri için verdiği süre dün doldu. Sarayiçi Er Meydanı’nda bekleyen 2 bin Suriyeli, sınıra gitmelerine izin verilmesi için eylem yaptı.



TÜRKLERE VERİLMEYEN ÇALIŞMA İZNİNİ 3 AYDA ALIYORLAR

Almanya’da Türklere yıllarca çalışma hakkı verilmezken, Suriyeliler 3 ay sonra çalışma izni alabilecek. 15 aylık sürenin sonunda iltica hakkı alanlara sınırsız çalışma hakkı tanınacak.

GELİRİ DÜŞÜKSE KİRASI VERİLİYOR

GÖÇMENLER, 15 ay kaldıktan sonra iltica hakkı alabiliyor. Ev bulanların yeme- içme yardımı kesiliyor. Ama yetişkinlere kişi başı 392 Euro, çocuklara ise 286 Euro ödeniyor. 4 kişilik bir aile yaklaşık 1350 Euro alıyor. Geliri düşük olanların kira giderleri de devlet tarafından ödeniyor.


Macarlar öldürecek


Sınırlardaki göçmen akınına en sert şekilde müdahale eden ülke olan Macaristan, sığınmacılara karşı orduyu devreye soktu. Macar Meclisi tarafından kabul edilen tezkerede, sınırları ihlal edenlere karşı askere cop ve plastik mermiyle müdahale etme yetkisi tanındı. Ayrıca askerlerin tehdit altında olduklarında nefsi müdafaa olarak gerçek mermi kullanabileceği de belirtildi.