Polis raporlarına dayanan resmi verilere göre, Almanya’da 2014 yılı içerisinde 4 bin 204 çocuk şiddet ve kötü muameleye maruz kaldı. 108 çocuk şiddet nedeniyle hayatını kaybederken, 81’ine yönelik şiddet ve kötü muamele ise, şans eseri ölümle sonuçlanmadı.

GÜNDE 40 ÇOCUK CİNSEL İSTİSMAR KURBANI

Focus Dergisi’nin Alman Çocuklara Yardım Derneği ve Federal Kriminal Dairesi tarafından hazırlanan rapora dayanarak verdiği habere göre, 2013 yılına göre yüzde 5 oranında artış kaydeden çocuğa şiddet olayları daha çok küçük çocuklara uygulanıyor. Şiddete maruz kalan çocukların yarısı 6 yaşın altında bulunuyor. Almanya genelinde günde ortalama 40 çocuk ise cinsel istismara uğruyor. Çocuklara yönelik şiddet olayları konusunda çalışmalar yürüten ”Innocence in Danger” derneğe göre cinsel istismar çok daha yüksek. Bild gazetesine konuşan Dernek Başkanı Julia von Weiler’e göre, cinsel istismar resmi rakamların 20 katı. Weiler, Almanya’da yılda 240 bin dolayında çocuğun cinsel istismara uğradığını belirtiyor.

AKIL ALMAZ ŞİDDET YÖNTEMLERİ

Çocuklara yönelik şiddet eylemlerinin aslında çok daha yüksek olduğuna dikkat çekilen haberde, uygulanan şiddet eylemleri arasında aç bırakılan, ısırılan, vücutlarında sigara söndürülen ya da kızgın ocağa popoları üzerine oturtulan yöntemler sıralanıyor.

65 yaşında dördüz doğurdu

65 yaşında dördüz doğurdu