Yunanistan söz konusu bu borçlarını, Euro Grubu'nun geçen günlerde (16 Temmuz Perşembe) onayladığı 7 milyar avroluk "köprü kredi" ile verdiğini bildirdi!

2 MİLYAR EURO BUGÜN ÖDENDİ
IMF Basın Sözcüsü Gerry Rice, yaptığı yazılı açıklamada, Yunanistan'ın vadesi dolan 2 milyar euro civarındaki borçlarını bugün ödediğini bildirdi.
"Yunanistan'ın toplamda yaklaşık 2 milyar euro değerindeki gecikmiş borçlarını bugün ödediğini onaylayabilirim. Böylece, Yunanistan'ın IMF'ye gecikmiş borcu kalmadı" ifadelerine yer verilen açıklamada, IMF'nin ülkenin finansal istikrar ve büyümeye geri dönmesi için yardıma hazır olduğu vurgulandı.

Yunanistan'da bankalar açıldı

Yunanistan'da bankalar açıldı


 

IMF'YE BORÇUNU ÖDEYEMEYEN İLK GELİŞMİŞ ÜLKE
Yunanistan, içinde bulunduğu mali krizden ötürü IMF'ye borçlarını ödeyemeyen ilk gelişmiş ülke olarak tarihe geçmişti. Ayrıca, uluslararası basında yer alan haberlere göre, Yunanistan Maliye Bakanlığı yetkilileri, ülkenin Avrupa merkez bankası'na (ECB) olan yaklaşık 4,2 milyar avroluk borcunu da bugün itibariyle ödemeye başladığını duyurdu.

Yunanistan'da pazartesi günü KDV'ye zam!

Yunanistan'da pazartesi günü KDV'ye zam!


 

BANKALAR AÇILDI
Bu arada, Yunanistan'da sermaye kontrolleri kapsamında 29 Haziran'da beri kapalı tutulan bankalar, hükumet ve kreditörlerin üçüncü kurtarma paketi için gerekli reformlar konusunda sağladıkları anlaşmanın ilgili parlamentolarda onaylanmasını takiben, işlemlerine bugün yeniden başladı.

Dolar 2,69'u aştı

Dolar 2,69'u aştı


 

60 EUROLUK LİMİT DEVAM EDECEK
Bankaların 3 haftadır süren tatilini sonlandıran kanun hükmündeki kararnameye göre, ATM'lerden ve banka gişelerinden yapılan çekimlerde günlük 60 euroluk limit devam edecek, ancak Yunan vatandaşlar günlük para çekme limitlerini erteleyebilecek. Buna göre, mevduat hesabından bir hafta boyunca para çekmeyenler, hafta sonunda bir seferde 420 euroo temin edebilecek.

Yunanistan'da pazartesi günü KDV'ye zam!

Yunanistan'da pazartesi günü KDV'ye zam!


 

3. KURTARMA PAKETİ GELİYOR
Yunanistan, üçüncü kurtarma paketine göre, AB'den 3 yıl içinde 86 milyar euroluk bir finansman alacak. Bu miktarın 53,5 milyar dolarlık kredi kısmı 3 sene içinde taksitlerle ülkeye verilecek. 35 milyar dolarlık hibe kısmı ise kalkınma için kullanılacak.