2010'daki KPSS sonuçlarının açıklanmasının ardından birçok ilde birçok kişinin sınavdan tam puan aldığı ortaya çıkmış bu isimlerin Gülen cemaatine yakın kişiler olduğu iddia edilmişti. 2010'da patlak veren KPSS'de kopya iddiaları sonrası dönemin ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, başkanlık görevinden istifa etmişti. İddialara yönelik en çarpıcı yorum ise dönemin AKP Genel Başkan Yardımcısı olan Hüseyin Çelik'ten gelmişti.



AKP REDDETMİŞTİ!

O dönem AKP'de Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Hüseyin Çelik ise "KPSS'de cemaat soruları sızdırdı" iddialarına "Türkiye'de zaten yağmuru da cemaat yağdırıyor, karı da cemaat yağdırıyor. Biliyorsunuz fırtına olunca da cemaat çıkarıyor. Bu bir moda oldu. Birisi bir şey yapmış olacak, bunu ciddiye bile almak mümkün değil. Geçin bunları" diye yanıt vermişti.

SORUŞTURMA 5 YILDIR SÜRÜYORDU

Binlerce gencin umutlarının söndüğü 2010 yılındaki KPSS sorularının çalınmasıyla ilgili daha sonra skandalar ardı ardına gelmişti. Sorular çalındığı için iptal edilen Eğitim Bilimleri sınavı gibi Genel Yetenek ve Genel Kültür sorularının da çalındığı tespit edilmişti. Polisin, soruların bilgisayarda bulunduğunu gizlediği de soruşturma dosyasında yerini almıştı.

Ankara'da KPSS operasyonu

Ankara'da KPSS operasyonu