Ali Ekber ERTÜRK/ANKARA

Diyanet’in, 2015 Kurumsal Mali Durum ve Beklentiler Raporunda bu görevlendirme için “Yurtiçinde yeni yapılacak camilerin kıblelerinin doğru bir şekilde belirlenmesi amacıyla her ilden bir kişiye eğitim verilecektir” denildi. Diyanet ayrıca, yatsı-imsak gözlemleri için Erzurum Karakaya tepesine “Gökyüzü Kamera Sistemi” yerleştirilerek ufuk gözlemi de yapacak.

BÜTÇEYİ DE BİTİRDİ

Beş milyar lira bütçesi bulunan Diyanet, bu yılın ilk 6 ayında bütçesinin büyük bölümünü bitirdi. Personel için bu yılın Haziran ayına kadar, 2.3 milyar lira harcandı. Sosyal güvenlik kurumlarına prim gideri olarak 420.4 milyon lira, mal ve hizmet gideri olarak da 98.4 milyon lira harcandı.

Cari transferler için bütçe ödeneği 25.3 milyon lira olurken, Maliye Bakanlığı’ndan 100 milyon lira daha ek ödenek verdi. Haziran ayı itibariyle de bu paranın 72.5 milyon lirası harcandı. “Sermaye gideri” olarak ayrılan 72.2 milyon liradan da 7.8 milyon lira harcama yapıldı. Diyanet 10 milyon 511 bin 502 adet kitap da bastırıp, ücretsiz dağıttı. Bu kitapların maliyeti ise 10.7 milyon lira tuttu.