Kamil ELİBOL/ANKARA

Ak Saray’ın MHP’ye Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i “aracı” olarak gönderdiği konuşuluyor. Gökçek ile MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural özel bir görüşme yapıldığı, Gökçek’in Erdoğan’ın, “AKP ile MHP iki yıllık koalisyon hükümeti kursun” önerisini Vural üzerinden Bahçeli’ye ilettiği öğrenildi.

Bahçeli’nin ise bu teklifi kabul etmediği ancak ‘’Olmazsa olmaz 4 kırmızı çizgimizi kabul ederlerse AKP ile koalisyon kurarız” dediği bildirildi. Bahçeli’nin kırmızı çi,zgileri arasında Anayasa’nın ilk dört maddesine dokunulmaması, çözüm sürecinin ‘’Buzdolabına konulması değil’’ tamamen sona erdirilmesi de bulunuyor.

BİRLİKTE MAÇ İZLEDİLER

Başkent’te kapalı kapılar ardında bir araya gelen MHP Meclis Grup Başkanvekili Oktay Vural ile Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek geçtiğimiz günlerde Galatasaray ile Bursaspor arasında Osmanlı Stadı’nda oynanan Süper Kupa maçını protokol tribününde yan yana izledi.

CHP ile koalisyon hükümeti kurmada anlaşamayan AKP rotayı yeniden MHP’ye çevirdi. Başbakan Ahmet Davutoğlu, önceki gün akşam saat 20:30 sıralarında  Devlet Bahçeli’nin Genel Merkez’deki makamını aratarak randevu talep etti. Bahçeli Davutoğlu’na henüz yanıt vermedi.

Davutoğlu’nun randevu talebinden önce Başkanlık Divanı’nı olağanüstü toplantıya çağıran Devlet Bahçeli üyelerden tam yetki aldı. Bahçeli’nin Başkanlık Divanı toplantısında seçim hükümetine girmeyeceklerini ve azınlık hükümetine destek vermeyeceklerini söyledi. Ancak diğer alternatiflere açık kapı bıraktı.

VURAL'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan MHP Meclis Grup Başkanvekili Oktay Vural, bu süreçte Melih Gökçek ile görüşmesinin söz konusu olmadığını belirterek, kulislerde konuşulan iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Vural, "Melih Bey'le açık ya da gizli bir görüşmemin olması sözkonusu bile değil. Kendisiyle bir araya gelmedim. Benim bu işlerle uzaktan yakından bir ilgim yok" dedi. Oktay Vural, Galatasaray-Bursaspor arasında oynanan Süper Kupa finalinde Melih Gökçek'le aynı protokol tribününde yan yana oturmalarına ilişkin olarak da "Kendisine selam dahi vermedim" diye konuştu.

MHP'den koalisyon açıklaması

MHP'den koalisyon açıklaması