Ama yaşama küsmedi. Öğretmen eşinin desteğiyle doktora yaptı. Basamakları tek tek tırmanıp profesörlüğe yükseldi. 2014’te de dekanlık yapmaya başladı...

Engeller başarıya engel değil. Ozan Bahar’ın yaşam hikayesi ise buna canlı örnek. İşte azmin zaferi, komutanın hüzünlü ama bir o kadarda cesaret verici hikayesi...
Mersinli Ozan Bahar (44) geleceği parlak bir askerdi. 1996’da Diyarbakır Ergani Jandarma Bölük Komutanlığı’ndan yüzbaşı rütbesiyle, Muğla İl Merkez Jandarma Bölük Komutanlığı’na atandı. Evli ve bir çocuk babası Bahar aynı yıl 2 Ekim’de görev dönüşü Menteşe’de trafik kazası geçirdi ve belden aşağı felç oldu. Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde 1 yıl boyunca tedavi gören Bahar’ın en büyük destekçisi Menteşe Sabri Acarsoy İlkokulu’nda müdür yardımcılığı yapan eşi Hesna Bahar oldu.



HAYATIN DERSİNİ KÜRSÜDE VERİYOR

Ozan Bahar, kimsenin hayata karamsar bakmamasını belirterek ‘Her eğitim yılının son dersinde çok kısa olarak hayat hikayemi öğrencilerimle paylaşıyorum. Hayata karamsar baktıklarını, çoğunun ümidini yitirdiğini gördüm. Ancak öğrencilerim, konuşmalarımdan sonra geleceklerine daha farklı bakıyorlar. Kendilerini mücadelemizle yaşama hazırlamaya çalışıyoruz ve geri dönüşlerin de çok olumlu olduğunu görüyoruz” dedi.

SINAVLARI KAZANDI, HIZLA YÜKSELİŞE GEÇTİ


Yaşamını tekerlekli sandalye ile sürdüren Kara Harp Okulu mezunu Bahar, 1998’de Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisansa başladı ve eğitimini 2000’de başarıyla tamamladı. Aynı yıl MSKÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Ana Bilim Dalı’nda doktoraya başladı. 2002’de Türk Silahlı Kuvvetleri’nden jandarma yüzbaşı rütbesiyle malulen emekli olduktan sonra MSKÜ’nün açtığı sınavları kazanarak İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi kadrosundan İktisat Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 2005’te ise doktora derecesi aldı.

EŞİ DESTEK OLDU, ZORLUKLARA GÖĞÜS GERDi


2006’da yardımcı doçent olan Bahar, bir yıl sonra doçent ve 2013 yılında ‘profesör’ unvanını aldı. Halen MSKÜ Turizm Fakültesi Dekanlığı görevini yürüten Ozan Bahar, başarıya giden yolu eşine borçlu oluğunu söyledi.
Bahar, “Derslere girebilmek için 9 katlı binaların en üst katlarına asansörün olmaması veya arızalı olması nedeniyle askerlerin omuzlarında inip çıkıyordum. Eşim beni hiç yalnız bırakmadı. Onun desteğini arkama aldım. Tüm zorluklara rağmen hayata küsmedim. Şu an dekanlık görevimde bulunduğum için büyük mutluluk içerisindeyim. Emekliliğimin ardından üniversitede ikinci bir meslek sahibi oldum” dedi. Cavit AKGÜN (DHA)