"Saldırılara karşı sesiz kalan HDP'ye de sesleniyorum. Bilsinler ki şu veya bu netice dolayısıyla herhangi bir şekilde bu vatanın huzurunu bozmak isteyenler çıkarsa onların karşısında tedbir alacağız. Vatandaşlarımızın huzurunun bozulmamasına izin vermeyeceğiz" dedi.

"7 HAZİRAN'DAN İTİBAREN TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ İLE İLGİLİ ÇOK GENİŞ BİR YENİ MUHASEBE BAŞLATTIK"
Davutoğlu, "Seçim sonrasında herkesin muhasebe yapma vaktidir. 7 Haziran'dan itibaren Türkiye'nin geleceği ile ilgili çok geniş bir yeni muhasebe başlattık. Seçim sonuçlarına saygımız sonsuz. Eğer herhangi bir şekilde yeniden değerlendirme ihtiyacı hissedersek bunu yapmakta da tereddüt etmeyeceğiz" dedi.

"ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE KAMU DÜZENİNİ TEHDİT EDEN KİM OLURSA OLSUN GEREKEN ADIM ATILACAK"
Davutoğlu, "Seçim sonuçlarından hareketle herkes sağlıklı değerlendirme yapmak zorundadır. Kamu düzeni ve milli birlik ve kardeşlik projemiz hiçbir taviz vermeden sürdürülecektir. Bu vesile ile kamu düzeni bağlamında, seçim sonuçları ne şekilde neticelenmiş olsa da şundan bütün Vanlıların bütün milletimizin kesin bire şekilde emin olmasını istiyoruz. Kamu düzeni söz konusu olduğunda hiçbir adımı atmaktan çekinmedik, çekinmeyeceğiz inşallah. Önümüzdeki dönemde herhangi bir şekilde kamu düzenini, milletimizin huzurunu vatanımızın birliğini ve beraberliğini tehdit eden kim olursa olsun onun karşısında gereken her türlü adım atılacak" diye konuştu.

"BÜNYAMİN TORĞUT 'UN ŞEHİT OLMASININ HESABI MUTLAKA SORULACAK"
Şehit polis memuru Bünyamin Torğut 'un şehit olmasından duyduğu üzüntüyü dile getiren Davutoğlu, "Allahtan rahmet diliyorum. Bu cinayeti işleyenleri lanetliyoruz ve bu cinayetin hesabının mutlaka sorulacağını bir kez daha ifade ediyorum" dedi.

"SALDIRILARA KARŞI SESİZ KALAN HDP'YE DE SESLENİYORUM"
Davutoğlu, "Saldırılara karşı sesiz kalan HDP'ye de sesleniyorum. Bilsinler ki şu veya bu netice dolayısıyla herhangi bir şekilde bu vatanın huzurunu bozmak isteyenler çıkarsa onların karşısında tedbir alacağız. Vatandaşlarımızın huzurunun bozulmamasına izin vermeyeceğiz" dedi.

"2013 MAYIS'IN DA VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLMEK DURUMUNDADIR"
Çözüm sürecine değinen Davutoğlu, "Eğer gerçekten demokrasiden yanaysalar, gerçekten bu ülkede barış istiyorlarsa her şeyden önce demokrasi ile terör arasına net bir çizgi ve tavır koymak durumundadırlar. Kimse demokrasiden bahsederken terör odaklarına bu sabah yapılan Siirt'te olduğu gibi yapılan saldırılara karşı sessiz kalma hakkına sahip değildir. Artık çatışmazlıktan söz etmek yeterli değil. Artık silahsızlanmadan bahsetmek durumundadırlar. Bundan sonra çözüm süreci söz konusu olacaksa, milli birlik ve kardeşlik söz konusu olacaksa, 2013 Mayıs'ın da verilen sözler yerine getirilmek durumundadır" diye konuştu.

"GÜVENLİK BİRİMLERİMİZE TALİMAT VERDİK KİM GAYRİ MEŞRU BİR ŞEKİLDE SİLAH TAŞIRSA HER TÜRLÜ ADIM ATILACAK"
Kamu düzenini sağlamak için güvenlik birimlerine verilen talimata değinen Davutoğlu, "Türkiye'nin her yerinde gayrimeşru şekilde taşınan her silah Türkiye'nin barışına, kardeşliğine yönelen bir saldırı aletidir. Bütün güvenlik birimlerimize talimat verdik. Nerede olursa olsun, kim gayri meşru bir şekilde silah taşırsa, eline alırsa kamu düzeninin gereği olan her türlü adım atılacak. Bütün siyasi partileri tek bir sesle konuşmaya davet ediyorum. Hiçbir baskıya şiddete bu ülkede izin verilmeyecek. Çatışmazlıktan artık tam anlamıyla silahları terk, silahları değil toprağa, magmaya kadar gömme vakit gelmiştir" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN BİR SANİYE DAHİ HÜKÜMETSİZ KALMAMASI İÇİN MÜZAKERELERE BAŞLAYACAĞIZ"
Hükümet kurma çalışmalarına değinen Davutoğlu, "Önümüzdeki hafta inşallah koalisyon çalışmalarını da başlatacağız. Önümüzdeki bir, iki gün içinde Başkanlık Divanı oluşacak. Başkanlık Divanı oluştuktan sonra da sayın Cumhurbaşkanımızın görevlendirmesi ile diğer siyasi parti liderleri ile görüşmeye başlayacağız. Türkiye'nin bir saniye dahi hükümetsiz kalmaması için, barış ve huzur için her türlü görüşmeye açığız. Gönül, zihin açıklığı ile müzakerelere başlayacağız" diye konuştu.

"AÇIK YÜREKLİLİKLE BİRLİKTE BİR HÜKÜMET KURMA ÇABASI İÇERİSİNE GİRERLERSE İLK FIRSATTA HÜKÜMETİ KARACAĞIZ"
Davutoğlu, "Hiçbir şekilde gecikme erteleme söz konusu olmayacak. Muhalefet partileri açık yüreklilikle birlikte bir hükümet kurma çabası içerisine girerlerse ilk fırsatta hükümeti karacağız. Eğer oyalama taktiklerine yönelip son günlerde bahsettikleri gibi erken seçimi zorlamaya kalkarlarsa milletin önüne gitmekte bir ana bile tereddüt etmeyeceğiz" açıklamasında bulundu