CHP'de bugün ön seçim heyecanı yaşanıyor. 45 ilde CHP'liler milletvekili adaylarını belirlemek için sandık başına gidiyor. Antalya'da da ön seçime aday adayı olarak giren CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, oy pusulasında fazla sayıda işaretleme yaptı. Düzeltme için yeni bir oy pusulası isteyen Baykal'a sandık kurulundan 'ret' cevabı geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kontenjan teklifini reddederek memleketi Antalya'da ön seçime giren Deniz Baykal, öğle saatlerinde kızı Aslı Baykal Ataman'la oy kullanacağı Muratpaşa Telekom Anadolu Lisesi'ne geldi. Oy kullanmadan önce partililerle selamlaşan Baykal'a ilgi yoğundu.

Partililerle kısa sohbetin ardından Baykal, oyunu kullanacağı 11 numaralı sandık salonuna geldi. Baykal, önce sandık kurulu üyelerinin elini sıktı, pusulasıyla zarfını teslim alırken nüfus cüzdanı ve cep telefonunu teslim etti. Baykal, oy kabinine girmeden önce kurul başkanından oylamanın nasıl yapılacağını dinledi. Sandık kurulu başkanı 96 aday adayının bulunduğu listede en az 7, en fazla 13 aday adayının işaretleneceğini anlattı.

Kurul başkanını dinledikten sonra oy verme kabinine giren Baykal, bir süre sonra sandık kurulundan yeni bir oy pusulası istedi. Sandık kurul başkanı, sandığa kayıtlı seçmen kadar oy pusulası bulunduğunu, veremeyeceğini söyledi. Bunun üzerine Baykal, kabinden çıktı yeni pusula için ısrarcı olundu. Kurul başkanı bu kez telefonla İl Seçim Kurulu Başkanı'nı aradı, yeni pusula vermenin mümkün olup olmadığını sordu. Telefondan alınan ret cevabının ardından Baykal yeniden kabine döndü ve kısa bir süre içerde kaldıktan sonra pusulasını sandığa attı.

CHP eski Genel Başkanı'nın üzerinde düzeltme yaptığı pusulanın geçerli sayılıp sayılmayacağına, oyların tasnifi sırasında sandık kurulu karar verecek.

"ADAY ADAYI OLARAK KATILMAKTAN MUTLUYUM"

Oy kullanmasının ardından açıklamalarda bulunan Baykal, partisindeki önseçimin Antalya ve Türkiye siyaseti ve CHP için çok önemli bir gün olduğunu vurguladı. Baykal, "İlk kez hakim gözetiminde bütün üyelerin katıldığı gerçek anlamda bir önseçim yapılıyor. Şu ana kadar katılım iyi, fena değil. 40 bin üyemiz var. Daha önce 'Bunun yarısı katılabilir' diye tahminler yapılıyordu. Öyle bir bekleyiş sürüyor" diye konuştu. 96 aday adayının içinden üyelerin gerekli seçimi yapacağını kaydeden Baykal, şunları söyledi:

"Ben böyle bir seçime aday adayı olarak katılmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Gerçek anlamda taban siyaseti yapmakta olduğumuzu görüyorum ve bunun hepimiz için, Türkiye siyaseti, demokrasimiz için çok yararlı olacağını düşünüyorum. Antalya'da şu ana kadar çok olumlu etkiler yarattı. Bundan sonra da devam edecektir. İyi bir liste çıkacağını umut ediyorum. Çünkü çok geniş, zengin, nitelikli aday adaylarımız var. İçinden iyi bir liste çıkar. Bu umarım Türkiye siyasetine örnek olur."

Baykal, oy kullanırken yaşananlara ilişkin de "Düzelttim. Hallettim" diye karşılık verirken, oyunun geçerli olacağını tahmin ettiğini söyledi. Baykal, 96 aday adayının isminin bulunduğu bir liste üzerinde işaretleme yapıldığını belirterek, "Burada tabi saya saya işaretlemek lazım. Çok fazla sayıda partiliyi insan desteklemek istiyor. O yüzden bir süre sonra 'hop' diye bir duygu geliyor. Frene basman gerektiğini anlıyorsun. Üzerine parmağını koymuşsun kontrol edeyim diye baktım anlaşılıyor ki işaret aynen kalacak. Gereken düzenlemeyi yaptım" diye konuştu. Baykal, ön seçim sonuçlarını evinden takip edeceğini söyledi.

Diğer yandan yarışın bir diğer ismi Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Akaydın da Konyaaltı İlçesi'nde oyunu kullandıktan sonra Muratpaşa'da oylamanın devam ettiği okulları ziyaret etti. Baykal'ın oy kullandığı okula gelen Akaydın, sesinin kısıldığı bir kampanya sürecini geride bıraktığını belirterek "Kendimi şanslı görüyorum, o kadar. En iyi sonuç sandıktır" dedi. (DHA)

CHP'de ön seçim heyecanı

CHP'de ön seçim heyecanı