Başak KAYA/ANKARA

Tünel için yapılan kazı çalışmaları sırasında çıkan toprak yığını, Saray’ın bahçesinde dikkat çeken bir bölüm haline geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İstanbul Kısıklı’daki evinden Çamlıca Cami’ne gidiş için giden alt geçitten sonra Saray’a da tünel kazılıyor. Erdoğan’ın Saray’daki tünelden Etimesgut Havaalanı’na kestirmeden gitmesi planlanıyor. Saray ile havaalanı arasındaki bu mesafe karayolundan 15 kilometreyi buluyor. Tünel ile mesafe kısalacak ve trafik de by-pass edilmiş olacak.

Bu konuyu ilk olarak gündeme getiren ve TBMM’ye verdiği önergeye cevap alamayan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin ‘’Talimatı almışlar, uğraşıyorlar. Korkunun bu kadarı, Padişahları bile geride bıraktı. Saray’a harcanan milyarlar yetmedi bir de tünel yapıyorlar.’’ dedi ve SÖZCÜ’ye şunları söyledi:

‘’Vatandaşları uyarıyorum evinizin altından tünel geçebilir, eviniz bile yıkılabilir. Güzergahın hemen yan tarafında CHP Genel Merkezi de bulunuyor. Utanmasalar tüneli buradan da geçirebilirler. Tüneller için TBMM’den yasa bile çıkarıldı’’

Foreing Policy, Erdoğan'ın 'iktidar' sırlarını yazdı

Foreing Policy, Erdoğan'ın 'iktidar' sırlarını yazdı


TORBA YASAYA KONULDU

Torba yasaya eklenen bir madde ile tünel geçen alanlarda kamulaştırma bedeli ödenmemesi için düzenleme de yapılmıştı. AKP’li vekillerin teklifine göre vatandaş, evinin veya arazisinin altından geçen tünel için kamulaştırma bedeli talep edemeyecekti. CHP, torba yasayla birlikte bu maddeyi de Anayasa Mahkemesi’ne götürdü. Anayasa Mahkemesi de mülkiyet hakkının Anayasal bir güvence olduğuna işaret ederek bu düzenlemeyi iptal etti.

EK İNŞAATLAR SÜRÜYOR

Yılardır yapımı süren Saray bir türlü tamamlanamıyor. AOÇ’deki arazi üzerine önce merkez bina sonra konut ve ardından cami ile kongre merkezi yapıldı. Saray’ın adı da ‘’Külliye olarak” değiştirildi. Maliyetiyle yapıldığı günden beri tartışma konusu olan Saray’ın bahçesinde aylardır çalışmalar devam ediyor.

Öcalan Bakan mı oluyor?

Öcalan Bakan mı oluyor?