Şırnak'taki konuşlu Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugayı ile Silopi'deki 172. Zırhlı Tugayı'nın komutanları iki tuğgeneral tarafından komuta edilen operasyonda, polis özel harekat timleri ve jandarma özel harekat ile, Isparta, Bolu ve Sivas'tan getirilen komando birlikleri görev yapıyor. Operasyonda, tanklar da kullanılıyor.

Foto: DHA -Operasyona 10 bine yakın güvenlik personeli katılıyor


Cizre'de özel kuvvetler, ilçeyi mahalle mahalle kontrol altına alıyor. Çatışma sesleri, Cizre'nin Sur, Cudi, Nur ve Yafes mahallelerinde yoğunlaşıyor. Barikatlar ve hendeklere döşenen bombalar, ilçe merkezine giren tanklar tarafından yok ediliyor.

İŞTE OPERASYONUN AYRINTILARI


Önceki gece 23'de başlayan dev operasyonun ilk 24 saatlik bilançosu ise şöyle;

Operasyon, Cizre'nin hakim tepelerine konuşlandırılan tankların, önceki gece 23'te ilçe merkezine inmesiyle başladı. Tankların Nur ve Cudi mahallelerinde teröristlerce kurulmuş patlayıcı tuzaklar taşıyan barikatları imha etmesinin ardından alana özel kuvvetler girdi.

Foto: DHA -Cizre sokaklarında barikatlar ve hendekler


Teröristler tarafından ilk ateş, Hastane caddesi'ne inen askerlere açıldı. Burada çıkan çatışmada bir terörist öldürüldü. Silopi'de de aynı saate başlayan operasyonda, polis ve askerler Başak mahallesinde teröristlerle çatışmaya girdi. Burada, Jandarmaya roketatarla saldırmaya çalışan bir terörist öldürüldü.

TEK TEK EVLERİ ARIYORLAR


Silopi'de operasyon, özel harekat polisleri ve jandarmanın tek tek evlere girerek, teröristleri aramalarıyla devam ediyor. Bu arada, sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar nedeniyle evlerinde mahsur olan vatandaşlara da gıda yardımı yapılıyor. Sur kaymakamlığı, sokağa çıkma yasağının olduğu ilçede 500 aileye kuru gıda paketi ve su ulaştırıldığını açıkladı.