Buna göre Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlığında 1 Kasım'da yapılacak seçime kadar görevde kalacak yeni kabine şöyle;

İŞTE YENİ BAKANLAR KURULU
Başbakan:
Ahmet Davutoğlu
Başbakan Yardımcısı:
Tuğrul Türkeş
Başbakan Yardımcısı
: Cevdet Yılmaz
Başbakan Yardımcısı:
Yalçın Akdoğan
Başbakan Yardımcısı:
Numan Kurtulmuş
Çevre ve Şehircilik Bakanı:
İdris Güllüce
Ekonomi Bakanı:
Nihat Zeybekçi
İçişleri Bakanı:
Selami Altınok
Maliye Bakanı:
Mehmet Şimşek
Gençlik ve Spor Bakanı:
Akif Cağatay Kılıç
Gümrük ve Ticaret Bakanı:
Cenap Aşçı
Dışişleri Bakanı:
Feridun Sinirlioğlu
AB Bakanı:
Ali Haydar Konca
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı
: Ahmet Erdem
Enerji Bakanı ve Tabii Kaynaklar Bakanı
: Ali Rıza Alaboyun
Ulaştırma Bakanı:
Feridun Bilgin
Sağlık Bakanı:
Mehmet Müezzinoğlu
Kalkınma Bakanı:
Müslüm Doğan
Adalet Bakanı:
Kenan İpek
Kültür ve Turizm Bakanı:
Yalçın Topçu
Bilim ve Sanayi Bakanı:
Fikri Işık
Orman ve Su İşleri Bakanı:
Veysel Eroğlu
Milli Eğitim Bakanı:
Nabi Avcı
Aile Bakanı:
Ayşen Gürcan
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı:
Kudbettin Arzu

Geçici Bakanlar Kurulu'nda AK Parti'den 10, MHP'den 1, HDP'den de 2 milletvekili yer aldı. Fikri Işık, İdris Güllüce, Nihat Zeybekci, Akif Çağatay Kılıç, Mehmet Şimşek, Nabi Avcı, Veysel Eroğlu ile Mehmet Müezzinoğlu geçici hükümette görev yerlerini korurken, İçişleri Bakanlığına İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok atandı.

İstanbul Emniyet Müdürü bakan oldu!

İstanbul Emniyet Müdürü bakan oldu!

Yeni kabinede Cevdet Yılmaz, Yalçın Akdoğan, Numan Kurtulmuş, Fikri Işık, İdris Güllüce, Nihat Zeybekci, Akif Çağatay Kılıç, Mehmet Şimşek, Nabi Avcı, Veysel Eroğlu ile Mehmet Müezzinoğlu bakanlık görevine devam edecek.

İlk türbanlı Bakan!

İlk türbanlı Bakan!

Bu 11 milletvekilinin yanı sıra MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, HDP'den İzmir Milletvekili Müslüm Doğan ile Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca ilk kez bakan oldu. Meclis dışından 11 isim de geçici hükümette bakanlık görevini üstlendi.

İsmet Yılmaz'ın TBMM Başkanlığına seçilmesiyle Milli Savunma Bakanlığına getirilen Vecdi Gönül de görevine devam eden isimler arasında yer aldı. 62. Hükümette de görev alan Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş aynı göreve devam edecek.

3 dönem kuralını deldiler

3 dönem kuralını deldiler

Kalkınma Bakanlığı görevini yürüten Cevdet Yılmaz, Geçici Bakanlar Kurulu'nda, Başbakan Yardımcısı oldu. MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş de Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi. Başbakan yardımcılarının görev dağılımının ilk Bakanlar Kurulu'nda yapılacağı öğrenildi.

HDP'li bakanlar MGK'da yok

HDP'li bakanlar MGK'da yok

62. Hükümette Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı görevini yürüten Ayşenur İslam yeni kabinede yer almadı. Bu görev akademisyen olan Prof. Dr. Ayşen Gürcan'a verildi. Başörtülü ilk bakan olan Gürcan, aynı bakanlıkta Nimet Baş döneminde, Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü görevinde bulunmuştu.

Başbakan Davutoğlu'nun bakanlık teklifini kabul eden iki HDP'li isimden Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca, Volkan Bozkır'ın yerine AB Bakanı olarak atandı. HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan ise Cevdet Yılmaz'ın yerine Kalkınma Bakanı oldu.

Cenap Aşçı: Önce müsteşar sonra bakan

Cenap Aşçı: Önce müsteşar sonra bakan

Açıklanan yeni kabinede 62. Hükümette görev alan ve AK Parti Tüzüğü'ndeki üç dönem kuralı nedeniyle 7 Haziran seçimlerinde milletvekilliğine aday gösterilmeyen Bülent Arınç, Ali Babacan, Mevlüt Çavuşoğlu, Faruk Çelik, Taner Yıldız, Nurettin Canikli, Ömer Çelik, Mehmet Mehdi Eker yer almadı. Ayşenur İslam, Volkan Bozkır ve Sebahattin Öztürk ise koltuklarını yeni isimlere bıraktı.

7 Haziran seçimleri öncesi Adalet Bakanlığına getirilen Kenan İpek ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olan Feridun Bilgin, yeni kabinede görevlerine devam edecek. İçişleri Bakanlığına ise Sebahattin Öztürk'ün yerine, İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevini vekaleten yürüten Selami Altınok atandı. Altınok, bu görevi Hüseyin Çapkın'dan devralmıştı. Yeni kabinede yer alan 11 isim, ilk kez bu görevi üstlendi.

Tuğrul Türkeş, Müslüm Doğan ile Ali Haydar Konca, milletvekili olarak bakanlık görevini yürütecek. Diğer isimler ise bürokrasi ve akademisyen camiasından geliyor. Dışişleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Gümrük Bakanlıklarına, aynı bakanlıklarda müsteşarlık görevindeki isimler getirildi.

Türkeş Başbakan Yardımcısı oldu

Türkeş Başbakan Yardımcısı oldu

Dışişleri Bakanlığına bakanlık Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına yine Bakanlık Müsteşarı Ahmet Erdem ile Gümrük Bakanlığına Bakanlık Müsteşarı Cenap Aşcı atandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına ise Bakan Yardımcısı ve eski Diyarbakır Milletvekili Kudbettin Arzu getirildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ise eski Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun oldu. Alaboyun AK Parti'nin üç dönem kuralına takılan isimlerinden biriydi. Alaboyun, 7 Haziran seçimlerinde aday gösterilmeyen Vecdi Gönül ile Geçici Bakanlar Kurulu'na giren üç dönemini doldurmuş iki isimden biri oldu.

Yeni kabinede ikinci milliyetçi!

Yeni kabinede ikinci milliyetçi!

Yeni kabinde Kültür ve Turizm Bakanlığı görevi eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu'ya verildi. Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının ardından BBP Genel Başkanlığı'na seçilen Yalçın Topçu, bu görevinden istifa etmiş ve görevini Mustafa Destici'ye devretmişti.

ERDOĞAN ONAYLADI
Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu'nu kabul etti. Görüşme 1 saat 15 dakika sürdü. Görüşme sonunda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Davutoğlu'nun sunduğu kabineyi kabul etti.



CUMHURBAŞKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Cumhurbaşkanlığı Basın Başdanışmanlığı'ndan şu açıklama yapıldı:"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, geçici Bakanlar Kurulunu kurmak üzere atanan Konya Milletvekili ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu'nu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kabul etmişlerdir.
Cumhurbaşkanımız, söz konusu kabulde, Başbakan Sayın Davutoğlu başkanlığında kurulan geçici Bakanlar Kurulu’nu onaylamış bulunmaktadır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Türkiye’de bir ilk olacak ve ülkeyi son seçimlerin üzerinden 5 ay geçtikten sonra yeniden sandığa götürecek olan 63. Hükümeti kuruldu.  Hükümetin görevi 1 Kasım seçimlerinden sonra ve yeni kabine kurulana kadar devam edecek.



CHP'den Başbakan'a rest

CHP'den Başbakan'a rest


Kabinede 11 AKP 2 HDP 1 MHP kökenli milletvekili ile 11 Bağımsız buluyor. Anayasa gereği İçişleri, Ulaştırma ve Adalet Bakanları bağımsızlardan oluşuyor. CHP ve MHP hükümete girmeyi kabul etmediği için bu iki partinin kontenjanına düşen bakanlıklara da bağımsızlar atandı.



TBMM olağanüstü toplanıyor

TBMM olağanüstü toplanıyor


CHP’ye düşen 5, HDP’ye düşen 3 ve MHP’ye düşen 3 kontenjandan 8 isim görevi kabul etmedi ve bu koltuklara da bağımsızlar oturdu. Böylelikle kabine 11 AKP, 2 HDP 1 MHP kökenli isim ile 11 bağımsızdan oluştu. Davutoğlu başkanlığındaki 62. hükümet 29 Ağustos 2014'ten bu yana görevde bulunuyordu.