Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA

34 LD 7543 plakalı Opel Insignia model aracın Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği tarafından ihale karşılığı “teknik destek” adıyla Müsteşar’a tahsis edildiği açıklandı. Turizm Müsteşarı’nın, turizmle doğrudan bağlantılı bir kurumun aracını makam aracı olarak kullanması “Etik” tartışmalarına neden oldu.

MÜZE İHALESİ


TÜRSAB Genel Sekreteri Çetin Gürcün, SÖZCÜ’nün sorusu üzerine, Müsteşar’ın kaza yaptığı aracın kendilerine ait olduğunu doğruladı. “Maalesef talihsiz bir kaza oldu” diyen Gürcün, şu açıklamayı yaptı:

“Bakanlık’tan 150 müze giriş gişe ihalesini biz aldık. Bu ihale karşılığında da, ‘teknik destek’ çerçevesinde sayın Müsteşar’ın da kullandığı araç dahil Bakanlığa bazı araçlar verdik. Bu protokolde de yer alıyor. Bakanlığın bazı çalışmaları için, otomobil harici iş makineleri de verdik.”

Müsteşar Dursun, 3 Ekim’de, Ankara’dan İstanbul’a giderken Gerede yakınlarındaki otobanda trafik kazası geçirmişti. Başka bir otomobille çarpışma sonucu meydana gelen trafik kazasında Dursun ve 2 kişi yaralanmıştı.