ASUMAN ARANCA/ANKARA
Ankara Başsavcılığınca yürütülen 2010 yılı KPSS sınavında usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin soruşturmada gerçekleştirilen 2. dalga operasyonda hakkında gözaltı kararı verilen 78 kişiden 36'sının firar ettiği öğrenildi.  Gözaltı kararı verilen isimlerden 2 kadının ise hamile olmaları nedeniyle, emniyete götürülmeksizin bulundukları hastanede ifadeleri alınarak "sağlık" gerekçesiyle serbest bırakıldığı kaydedildi. Ankara'da gözaltına alınan ve 4 haftalık hamile olduğu belirlenen bir şüpheli de ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

KPSS operasyonunda bir öğretmen gözaltına alındı

KPSS operasyonunda bir öğretmen gözaltına alındı


 

3 HAMİLE KADIN SERBEST
KPSS soruşturmasının 2. dalga operasyonunda 9 aylık hamile bir kadının gözaltına alındığı iddiası adli makamlarca yalanlandı. Başsavcılık kaynakları, İstanbul'da bir hastanede yatan kadının ifadesinin, emniyet görevlilerince burada alındığını ve gözaltı işlemi yapılmaksızın serbest kaldıklarını belirtti. Yine Bitlis'te gözaltına alınan bir başka hamile kadının ifadesinin de aynı şekilde bulunduğu hastanede alındığı ve kendisine gözaltı işlemi yapılmadan bırakıldığı ifade edilirken, Ankara'da gözaltına alınan bir kadının da 4 haftalık hamile olduğunun tespit edilmesi üzerine ifadesinin ardından serbest bırakıldığı kaydedildi. Serbest bırakılan kadınların, ilk dalga operasyon sonucu tutuklanan şüphelilerle aynı delil durumunda olduğu da belirtiliyor.

20 Nisan sabahı KPSS operasyonu!

20 Nisan sabahı KPSS operasyonu!


 

36 KİŞİ FİRARDA
Öte yandan operasyonda şu ana kadar hakkında gözaltı kararı çıkarılan 78 kişiden 38'inin yakalandığı, 36 kişinin firari durumda olduğu belirtildi. Firari olduğu tespit edilen 36 kişiden 5'inin yurt dışına çıktığı, 31'inin ise yurt içinde olduğu değerlendiriliyor. bu kişilerden 24'ünün ise devlet memuru olduğu kaydediliyor.

KPSS operasyonu başladı

KPSS operasyonu başladı