Mardin'de meydana gelen olayda, PKK'lı teröristler tarafından karayoluna önceden tuzaklanmış bomba uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Saldırıda bir asker şehit oldu, 5 asker yaralandı. Yaşanan hain saldırıyla ilgili Genelkurmay Başkanlığı ve Mardin Valiliği de yazılı açıklama yaptı. 



 

Olay bugün saat 17.40 sıralarında Mardin- Midyat karayolunun 3'üncü kilometresinde meydana geldi. PKK'lı teröristler karayoluna tuzakladıkları bombayı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Saldırıda bir asker şehit oldu, 5 asker yaralandı. Yaralılar hastaneye sevk edilirken bölgeye çok sayıda güvenlik görevlisi gönderildi.

Saldırı haberinin duyulması üzerine olay yerine sevk edilen ambulanslarla yaralılar Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

ŞEHİT EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ

Mardin'in Artuklu İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı bombanın askeri ve sivil personeli taşıyan servis aracının geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit düşen 40 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Erhan Karaca'nın Adana'nın Kozan İlçesi'ndeki baba evine ateş düştü.

Evli ve 2 çocuk babası Şehit Piyade Uzman Çavuş Ergün Karaca'nın Poskabasal Köyü'ndeki baba evine gelen Garnizon Komutanı Binbaşı Timur Konuk, haberi, şehidin annesi 70 yaşındaki Nadiriye Karaca'ya verdi. Eşi Cumali Karaca'yı 7 sene önce kaybeden şehidin annesi, haberi aldıktan sonra Binbaşı Konuk'a sarılıp "Vatan sağolsun" dediği belirtildi. 17 yıldır uzman çavuş olan şehidin baba evine Türk bayrağı asıldı. 3 yıldır Mardin 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı 2'inci Mekanize Piyade Taburu Selen Kışlası Asker Toplama Merkezi'nde görevli olduğu ve tayin istediği belirtilen şehit Ergün Karaca'nın, 20 gün önce ailesiyle izne gelip annesi ile hasret giderdiği öğrenildi.

SANKİ AYRILACAKMIŞ GİBİ HİS VARDI İÇİMDE

Oğlunun şehit haberini aldıktan sonra gözyaşlarına boğulan Nadiriye Karaca, "20 gün önce izine geldi. Elimi öptü, beni öptü. Ben de onu öptüm. Sanki ayrılacakmış gibi bir his vardı içimde" diyerek feryat etti.

Ağabeyi ile bugün saat 15.30 sıralarında telefonla görüştüğünü anlatan 31 yaşındaki Erhan Karaca ise "Kendisinin iyi olduğunu söyledi. İşsiz olduğum için 'Canını sıkma bir iş ayarlarız' deyip tesilli etti beni" diye konuştu.

Eşi 35 yaşındaki Emel Karaca ve 2 çocunun Mardin'de olduğunu bildiren yakınları, cenazenin yarın ikindi namazı sonrası köy mezarlığına defnedileceğini belirtti.

GENELKURMAY'DANA AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı, Mardin'in Artuklu İlçesi'nde teröristler tarafından daha önce yola döşenen el yapımı patlayıcıyla askeri aracın geçişi sırasında gerçekleştirilen saldırıda bir askerin şehit olduğunu, 5 askerin de yaralandığını duyurdu. Genelkurmay tarafından yapılan açıklamada yaralı askerlerin hayati tehlikesinin olmadığı ve hastanede tedavilerine başlandığı belirtilerek şöyle denildi: "02 Aralık 2015 tarihinde saat 17.20'de Mardin-Artuklu'da personeli taşıyan servis aracına Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından daha önce yola döşenen El Yapımı Patlayıcı ile saldırıda bulunulmuştur. Saldırıda kahraman bir silah arkadaşımız şehit olmuş, kahraman beş silah arkadaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaşımız derhal hastaneye sevk edilmiş ve tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyor

VALİLİK AÇIKLAMASI
Mardin Valiliği, PKK'lıların servis aracına bomba ile düzenlediği ve uzman çavuş Ergün Karaca'nın şehit olduğu saldırıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Valilik açıklamasında şöyle denildi: 'İlimiz Artuklu ilçemizde 02 Aralık 2015 Çarşamba günü saat 17.00 sıralarında Kayacan Mahallesi Midyat Yolunda, yol kenarında bulunan çöp konteynırı içerisine Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca yerleştirilen patlayıcı madde askeri personelimizi taşıyan servis aracının geçişi esnasında kablolu düzenek ile patlatılmıştır. Bu menfur saldırıda; 5 askerimiz, 2 sivil personel ve 1 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralıların süratle hastanelere intikali sağlanmıştır. 1 askerimiz yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Diğer yaralılarımızın hayati tehlikesi bulunmamakta olup, tedavileri devam etmektedir. Alçakça ve haince gerçekleştirilen, bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden şehidimize Cenabı Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı askerlerimize ve vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.'

DHA-CİHAN