Şırnak'ta izinden dönen askerlerin birliklerine götürülmesi için konvoyun yol emniyeti için görevli askerlere bu sabah PKK'lı teröristler ateş açtı. Saldırıda 1'i subay 3 asker şehit oldu. Çatışmalarda 1 terörist ölü ele geçirildi. Bölgede hava destekleri operasyonlar sürüyor. TSK, yaptığı açıklama ile şehit haberini doğruladı. TSK'dan yapılan açıklamada "bir subay, bir erbaş ve bir er olmak üzere üç kahraman personelimiz şehit olmuştur" denildi.

İŞTE TSK'DAN YAPILAN AÇIKLAMA

30 Temmuz 2015 günü saat 09.10 sularında, Kara Kuvvetleri 6’ncı Motorlu Piyade Tugay Komutanlığına (Şırnak/Akçay) ait Görmeç ve Seslice Üs Bölgelerine izinden dönen personeli götürmek üzere planlanan konvoyun yol emniyetini almak için görevlendirilen unsurlarımıza, Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından yapılan saldırı neticesinde; bir subay, bir erbaş ve bir er olmak üzere üç kahraman personelimiz şehit olmuştur. Olay bölgesine İHA, silahlı helikopterler ve komando unsurları sevk edilmiş, bir terörist silahı ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Teröristlere yönelik operasyon devam etmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatlarını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

BİRİSİ TEĞMEN BİRİSİ UZMAN ÇAVUŞ BİRİSİ ER!

Şehit olan askerlerin rütbesi de öğrenildi. Şehit düşen askerlerden birisinin Teğmen, birisinin Uzman Çavuş birisinin ise er olduğu öğrenidi.

SOSYAL MEDYADA SAATLER ÖNCE AÇIKLANMIŞTI

Bölgeden 3 şehit haberi saatler öncesinde sosyal medyada dolaşmaya başlamıştı. Twitter'a sabah saatlerinde düşen "Şırnak 6.mot.p.tug. Görmeç üs bölgesine deki çatışmada 3 şehidimiz var. Vatan sağolsun.." haberi geniş yankı bulmuştu.