Türkiye günlerdir Suriye'ye düzenlenecek olası bir askeri müdahaleyi tartışıyor. Bölgeye giden 2.Ordu Komutanı son hazırlıkları yaparken, Türk Dışişleri de uluslararası camianın desteği için kolları sıvadı. Başbakan Davutoğlu ise son açıklamasında "Gerekirse gireriz" vurgusu yaptı. İşte baş döndüren Suriye krizindeki son gelişmeler...

2.ORDU KOMUTANI SINIRDA, SEVKİYAT HIZLANDI

2. Ordu Komutanı Orgeneral Adem Huduti, Suriye sınırındaki Kilis'e geldi. Bölgede son gelişmelere ilişkin bilgiler alan Huduti'nin denetleyeceği sınır birliklerine zırhlı araç ve personel sevkıyatı da yapıldı.

Artık '0' noktasındalar!

Artık '0' noktasındalar!


ABD: SINIRI KİM KONTROL EDİYORSA

ABD Büyükelçisi John Bass ise yaptığı açıklamada olası bir Suriye harekatı için Türkiye'le "şartlı" destek verdi. Bass "ABD ve Türkiye'nin beklentilerini PYD'ye iletmekte netiz. Türkiye ile DAEŞ'e karşı ortak bir endişe paylaşıyoruz. Sınırı kim kontrol ediyorsa DAEŞ ile o mücadele etmeli." dedi. Bu kulislerde "ABD olası bir müdahale için fikrini değiştiriyor" yorumlarına neden oldu.

ABD'den flaş Türkiye açıklaması!

ABD'den flaş Türkiye açıklaması!


DAVUTOĞLU: YARINI BEKLEMEYİZ

Kanal 7'de canlı yayına katılan Başbakan Ahmet Davutoğlu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Davutoğlu yaptığı açıklamalarda Türkiye'nin olası bir Suriye saldırısına ilişkin olarak "güvenliğimizi tehlikeye atacak bir durumda ise yarını beklemeyiz" ifadelerini kullandı.

'MHP bize destek olmadı, kendi çizgisinde yürüdü'

'MHP bize destek olmadı, kendi çizgisinde yürüdü'


KULİSLERDEKİ PLAN!

Türkiye-Suriye sınırındaki kritik noktaların son dönemde savaşan taraflar arasında el değiştirmesinin ardından Ankara'nın da "her türlü seçeneğe" karşı bir yol haritası hazırladığı ortaya çıktı. Daha doğrusu zaten hazır olan planın gözden geçirildiği öğrenildi.



ESAD: HALEP'İN KUZEYİ SİZİN OLSUN

Planda;  Esad rejiminin IŞİD’e ‘Halep’in kuzeyini size bıraktık’ dediği istihbaratının değerlendirildiği öğrenildi. Ankara'da bu istihbarat üzerine Arap-Kürt çatışmasından kaygılanıyor. Bu nedenle de PYD’nin Fırat’ın batısına geçmesini istemiyor.



PYD İLE UZLAŞI OLUR MU?

En çok merak edilen konu ise Ankara'nın PYD ile bir uzlaşma yapıp yapmayacağı. Hükümet "rasyonel olması" durumunda PYD ile uzlaşılabileceği mesajı veriyor. IŞİD’i ise muhatap alınacak bir aktör olarak görmüyor. Türkiye, Suriye’ye tek taraflı bir müdahaleden ziyade koalisyonla operasyon yapılmasını müzakere ediyor.

'Türkiye’nin endişelerini anlıyoruz'

'Türkiye’nin endişelerini anlıyoruz'