Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA

Gelir kaynakları olan TURAŞ ellerinden alınıp Antalya Belediyesi’ne verildiği için 150 işçiyi kapının önüne koyan Turizm Dayanışma Vakfı (TUDAV),  bu konuda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı sorumlu tuttu. Bakanlık bürokratlarının, TURAŞ’ı ellerinden almak için öteden beri uğraş verdiklerini belirten TUDAV Başkanı Muzaffer Yavuz, “Sağladığı 150 kişilik istihdamı dahi dikkate almayan Bakanlık üst yönetimi çalışanın da işinden olacağının acısını dahi duymamaktadır” dedi.

TURAŞ’a, DÖSİM’le birlikte ortak olduklarını dile getiren Yavuz,  turizm merkezlerinde  30 Milyon TL’ye varan altyapı yatırımı yaptıklarını bildirdi.

Yavuz, şunları söyledi:

Bakanlık, bilerek yıpratıyor: TURAŞ A.Ş. de görev alan Bakanlığımız üst düzey yöneticileri tarafından ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden olan Antalya-Belek ve çevresi ile Muğla-Sarıgerme’deki altyapı işletme hizmetlerini yürüten TURAŞ’ın işlettiği tesislerin uygun işletme yapamadığı imajı oluşturulmaya çalışılarak, TURAŞ’ın işlettiği tesislerin, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi gerektiğini ileri sürerek planlı bir çalışma başlatılmıştır.

Başka şirkete pazarlayacaklar: Ülkemizin en önemli turizm merkezlerinin bulunduğu kıyılarımızın kirlenmemesi için TURAŞ’ın kapatılması değil yaşatılması gerekmektedir. Burada yapılmak istenen ASAT aracılığı ile TURAŞ’ın işletmesindeki altyapı tesislerini gerekli izinleri almadan istedikleri başka bir şirkete pazarlamak olduğunu düşünüyoruz.


Onlara gücümüz yetmiyor: TURAŞ’ın kapatılmaması için vakfımızın verdiği desteğe rağmen  her türlü güce sahip olanlara karşı yetmediğini düşünüyoruz. Ülkemiz turizmi açısından düzgün işleyen bir hizmetin sürdürülmesi ve ekmek parasını kazananların ekmeğinden olmaması için  kamuoyunun da desteğini talep ediyoruz