Veli TOPRAK/ ANKARA

Yakın çevresi ise ‘sağlığı yerinde’ bilgisi verdi. Çağlayan, merak edip arayan arkadaşlarına ise “Alo öbür dünyadayım” diye cevap veriyor.

MECLİS’E 1.5 AYDIR GELMİYOR

20 Ocak’ta Genel Kurul’da yapılan Yüce Divan oylamasından sonra bir iki defa AKP Grup toplantısına katılan Çağlayan, Şubat ayından bu yana Meclis’e gelmedi. Yeniden milletvekili adaylığı için de müracaat etmeyen Çağlayan, hem Meclis hem de parti faaliyetlerine katılmıyor.

Çağlayan’ın kamuoyundan uzak durması sosyal medyada aykırı iddiaların dile getirilmesine neden oldu. Gazeteci Önder Aytaç, twitter hesabından ‘rüya’ diyerek Çağlayan’ın öldüğü iddiasını paylaştı. Ardından birçok hesaptan buna benzer yorumlar geldi.

DANIŞMANI ‘SAĞLIĞI YERİNDE’

SÖZCÜ olarak Çağlayan’a cep telefondan ulaşıp hakkındaki iddiaları sormak istedik. İki hafta arayla yaptığımız aramalarda telefon danışmanına yönlendirildi. Son görüşmemizde danışmanı “Sağlığı yerinde” demekle yetindi.

Sosyal medyadaki yorumlar üzerine Çağlayan’ın arkadaşları ve AKP’liler de eski bakanı aramaya başladı. Hakkında çıkan yorumları okuduğu anlaşılan Çağlayan, telefonla ulaşan arkadaşlarına “Alo buyurun şu anda öbür dünyadayım'' diye espri yaptı.

TWİTTER GEYİKLERİ

Twitter’da Çağlayan ilgili yapılan yorumlardan bazıları şöyle:

  •  Zafer Çağlayan’a saat kaç diye sormak istiyorum ama kerata ortalıkta yok!

  • Bilginiz var mı Zafer Çağlayan yaşıyor mu?


Zafer Çağlayan öldü mü/ Issız saat ortada kaldı mı/ Mazlum ahın aldı mı/ İmdi Reza düşünsün!”