Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı, bazı illerde eğitime ara verilmesine neden oldu. Olumsuz hava koşullarıyla birlikte ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildiği duyuruldu.

IĞDIR

Iğdır Valiliği, il ve ilçelerdeki tüm okulların kar yağışı dolayısıyla bugün (perşembe) günü tatil edildiğini açıkladı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, "Valilik kararıyla il ve ilçelerimize bağlı tüm örgün eğitim (anaokulu, ortaokul ve lise) ve yaygın eğitim kurumlarımızda kar yağışı nedeniyle 1 gün eğitim ve öğretime ara verilmiştir." denildi.

ZONGULDAK

Zonguldak'ta, kar yağışı nedeniyle okullar yarın (31 Aralık) bir günlüğüne tatil edildi. Ayrıca, engelli kamu görevlileri ve hamile kamu görevlileri de 1 gün idari izinli sayılacak.

BALIKESİR'DE 3 İLÇEYE TATİL

BALIKESİR'de, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu gece etkisini arttıran kar yağışını ve olumsuz hava şartlarını göz önüne alarak Altıeylül ve Karesi ilçelerinde okulların bir gün süreyle tatil edildiğini duyurdu. Manyas İlçesi'nde de taşımalı okullarda eğitime bir gün ara verildi.

ERZURUM

Erzurum Valiliği, kentte etkili olan kar yağışı nedeniyle, bugün il genelinde ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiğini duyurdu.

KOCAELİ

Kocaeli'de kar yağışı nedeniyle okulların perşembe günü tatil edildiği bildirildi.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, tatile ilişkin twitter hesabından şu paylaşımlarda bulundu: "Olumsuz hava koşulları nedeniyle 31.12.2015 Perşembe günü Kocaeli ili genelinde eğitim ve öğretime ara verilmiştir. Sevgili çocuklar, yeni yılınızı kutluyor, ailelerinizle birlikte sağlık, başarı ve mutlulukların sizlerle olmasını diliyorum."

NİĞDE

Yoğun kış şartlarından dolayı Niğde merkez ilçeye bağlı köy ve kasabalardaki bütün ilk, orta ve lise dereceli okullar bugün (perşembe) tatil edildi.

Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Niğde merkez, merkez ilçeye bağlı köy ve kasabalarda soğuk ve buzlanma nedeni ile 31 Aralık 2015 Perşembe günü okullar 1 gün süre ile tatil edilmiştir." denildi.

RİZE

Rize'nin Çamlıhemşin, Hemşin ve Güneysu ilçelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle bugün eğitime ara verildiği bildirildi.

GİRESUN

Giresun'daki kar yağışı nedeniyle Merkezdeki köy okulları ile Dereli ve Çanakçı ilçelerinde eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

YOZGAT

Yozgat'ın Akdağmadeni ilçesinde de ilk ve orta dereceli okulların tatil edildiği bildirildi.

KASTAMONU

Kastamonu'nun Şenpazar ve Bozkurt ilçelerinde, kar yağışı nedeniyle okullarda bugün eğitim yapılmayacak.

BOLU

Bolu'nun Gerede ve Dörtdivan ilçelerinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

DÜZCE

Düzce'de sabah saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle il genelinde tüm okullar perşembe günü tatil edildi.

KARAMAN

Karaman'da taşımalı sistem kapsamındaki okullarda kar yağışı nedeniyle bugün eğitim yapılmayacak.

NEVŞEHİR

Nevşehir’de yoğun kar yağışı ve aşırı buzlanma nedeniyle okullar bir gün tatil edildi. Nevşehir Valiliği’nden yapılan açıklamada, Nevşehir’de kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Nevşehir Merkez başta olmak üzere Avanos, Acıgöl, Derinkuyu ve Ürgüp ilçelerinde ilk ve orta öğretim okulları bir gün süreyle tatil edildi.

TOKAT

Tokat'ta etkili olan kar yağışının devam etmesi üzerine bazı ilçelerde okullar tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklama doğrultusunda yarın Almus, Artova, Başçiftlik, Niksar ilçelerinde tüm okullar,  Yeşilyurt İlçesi'nde ilk ve orta okullar,  Pazar İlçesi'nde ise Ovacık, Ocaklı, Doğancalı ve Ballıca köylerinde eğitime 1 gün tatil edildi.

SİVAS

Sivas'ta ekili olan kar yağışı nedeniyle Suşehri ilçesinde dün öğleden sonra ve bugün tam gün eğitime ara verildi.

Suşehri Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı dolayısıyla ilçe genelinde bugün öğleden sonra ve yarın tam gün olmak üzere ilk ve orta dereceli okulların eğitime ara verildiği belirtildi. Açıklamada, kamuda çalışan hamile ve engellilerin de izinli sayılacağı ifade edildi.

Öte yandan ilçede etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Kar yağışını nedeniyle, Suşehri-Sivas karayolunun 2010 rakımlı Geminbeli Geçidi'nde zaman zaman trafikte aksamalar yaşanıyor.

Sivas'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle Akıncılar ve Gölova ilçelerinde de dün öğleden sonra ve bugün eğitime ara verildi.

KARABÜK

Karabük'ün Ovacık ilçesinde, yoğun kar yağışı nedeniyle okullarda bugün eğitim yapılmayacak.

Valilikten yapılan açıklamada, bugün başlayan, bugün de aralıklarla devam edecek kar yağışı nedeniyle kentte ulaşımın güçlükle sağlandığı bildirildi.

Vatandaşlara, yoğun kar yağışına karşı tedbirli olmaları uyarısında bulunulan açıklamada, Ovacık'a bağlı belde ve köylerde, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı, Ovacık Spor Lisesi dışındaki okullarda, eğitim öğretime bugün de ara verileceği kaydedildi.

SAMSUN

Samsun'un Ayvacık İlçesi'nin tamamı, Salıpazarı İlçesi'nde bazı köyler ile Canik İlçesi'nde taşımalı eğitim veren okullarda yoğun kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Yurdu etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı hayatı olumsuz etkilemeye başladı. Samsun'un bazı ilçelerinde eğitime bir gün ara verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Salıpazarı İlçesi Tahnal ve Konakoren köyleri ile Canik İlçesi'nde taşımalı eğitim veren okullarda ve Ayvacık İlçesi'nin tamamında yoğun kar yağışı nedeniyle eğitimin bir gün tatil edildiği duyuruldu.

ÇORUM'DA 2 GÜN TATİL

Çorum'da yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki tüm okullar dün ve bugün tatil edildi.

Yurdu etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle Çorum'da da eğitime ara verildi. Çorum Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün ve yarın kar yağışı nedeniyle merkez ve ilçelerde ilk ve orta dereceli tüm okulların tatil edildiği, ayrıca tüm kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personelede iki gün izinli verildiği ifade edildi.

HAKKARİ'DE EĞİTİME KAR ENGELİ

Hakkari'de sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezi ve bağlı köylerindeki okullar bugün için tatil edildi.

Hakkari'de sabahın erken saatlerinde başlayan ve halen devam eden kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilerken, Hakkari Valiliği yatılı eğitim kurumları hariç diğer okulların tatil edildiğini açıkladı. Valilikten yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İlimiz Merkez ve bağlı köylerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle ilk ve orta dereceli okullarda (Yatılı Eğitim Kurumları hariç) eğitim- öğretime 31 Aralık 2015 Perşembe günü bir gün süre ile ara verilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personellerde idari izinli sayılacaktır."

DHA-CİHAN