Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Osman Gürün’ün yaklaşık 770 bin lira değerindeki 2015 model Mercedes S 350 BlueTEC makam aracı, kentte tartışma konusu oldu.

CHP İl Başkanı Mürsel Alban’ın, "Makam aracı banka promosyonu ile alındı" açıklamasına, AKP İl Başkanı İhsan Küreci tepki göstererek, "Madem 1 milyon liralık promosyonunuz vardı, neden bunu personeliniz ve ihtiyaç sahibi aileler için kullanmadınız?" dedi.

"300 BİN EURO'YA ARAÇ ALINDI SÖYLEMİ YANLIŞ"

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün makam aracı olarak Mercedes S 350 BlueTEC’i tercih etmesine tepkiler sürüyor.

CHP İl Başkanı Mürsel Alban, sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki paylaşımlar ile ilgili olarak, makam aracının banka promosyonu ile alındığını belirterek, "Belediye tarafından 300 bin Euro’ya araç alınmıştır söylemleri kesinlikle yanlıştır. İlgili araç belediyenin bir bankada bulunan mevduatından dolayı ilgili banka tarafından belediyemize tahsis edilmiştir. Belediyemiz yakıt masrafını karşılamaktadır. Aynı yöntem Denizli Büyükşehir Belediyesi’nde de kullanılmaktadır. Son günlerde yapılan haberlerin doğruyu yansıtmadığı kamuoyuna duyurulur" dedi.

Muğla Valisi Amir Çiçek’in de makam aracı olarak kullandığı Mercedes S350 dönemin Valisi Mustafa Temel Koçaklar’a Muğla İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi tarafından çıkarılan bütçe ile alınmıştı.

DHA