Yeni Diyarbakırspor ile Denizli Büyükşehir Belediyespor arasında oynanan Spor Toto 3'üncü Lig 2'nci Grup Play Off yarı final rövanş maçında olaylar çıktı. Binlerce taraftarın sahaya inmesi nedeniyle maç tatil edildi.


İlk yarısı 0-0 biten karşılaşmanın 89'uncu dakikasında ev sahibi ekip, İbrahim Konuksever'in golü ile 1-0 öne geçti. Herkes karşılaşmanın bu skorla sona ermesini beklerken, karşılaşmanın hakemi Hüseyin Sabancı, maçı 5 dakika uzattı. Maçın 90+8'inci dakikasında karşılaşmanın hakemi Sabancı, Anıl ile Mehmet'in ikili mücadelesinde Denizli Büyükşehir Belediyespor lehine penaltı noktasını gösterdi. Penaltı atışını kullanan Rıdvan, takımı adına beraberliği sağladı. Beraberlik golünden hemen sonra her iki takım futbolcuları arasında kavga çıktı. Sahada futbolcular arasında kavga devam ederken, hakemin kararına tepki gösteren taraftarlar da sahaya indi.

Taraftarların saldırısı üzerine maçın hakemleri soyunma odasına kaçarken, taraftarlar bu kez kendilerini engellemeye çalışan özel güvenlik görevlileri ve polisin yanı sıra şeref tribününde oturanları taşladı. Koltukları sökerek sahaya atan taraftarları çevik kuvvet polisi de engelleyemedi.

Karşılaşmanın hakemleri ve konuk ekip Denizli Büyükşehir Belediyespor kafilesi, emniyete ait zırhlı araçlarla yaklaşık 1.5 saat sonra Atatürk Stadyumu'ndan ayrılabildi. Konuk ekip futbolcularına ait malzemeler de çevik kuvvet polisine ait zırhlı otobüsüyle taşındı. Taraftarlar da hakem ve konuk ekip futbolcuları ayrıldıktan sonra sakinleşerek dağıldı.
Konuk ekip otobüslere binerken konuşan Denizli Büyükşehir Belediyespor Başkanı Rüşan Uzunoğlu, "Maç ortada kaldı. İstemediğimiz olaylar oldu, keşke olmasaydı. Futbol birlik ve beraberlik, kardeşlik demektir. Keşke bunlar yaşanmasaydı. Tribündeydim, penaltıyı görmedim. Hakemin kararıydı. Mağlup da olabilirdik. Futbol zevk veren bir oyun, keşke böyle olmasaydı" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü İbrahim Çelik de, "Maç Fair-Play içinde başladı. Son dakikadaki penaltı kararı her şeyi değiştirdi. Kimse istemezdi, Diyarbakırspor da istemezdi. Kendini bilmeyen birkaç kişinin işi. Penaltı için ne desek boş. Denizli Belediyespor olarak finale çıkmak istiyorduk, bunu da başardık. Arkadaşlarımı kutluyorum" diye konuştu.

OLAYLAR SAHA DIŞINA DA TAŞTI
Uzun süre sahada MHK ile TFF aleyhine küfür ve tezahüratlarda bulunan taraftarların çıkardığı olaylar, stat dışına da taştı. Atatürk Stadyumu'nun hemen bitişiğinde bulunan AK Parti seçim bürosunu taşlayan taraftarlara polis, gaz bombaları ve tazyikli su ile müdahalede bulundu. Yaşanan olaylarda çok sayıda aracın camlarının kırıldığı görülürken, AK Parti seçim bürosunun hemen üzerinde bulunan orta yaşlı bir kadın ile bir erkek, taraftarlara tepki gösterdi. Taşlı saldırıda AK Parti seçim bürosunun camları kırılırken, parti flama ve bayrakları da tahrip edildi. Polisin müdahalesi üzerine kaçan taraftarlar, TRT sokakta kurulan pazarın içerisine daldı. Pazarın içerisine girerek polis araçlarına taş atan taraftarlara, polis araçlarından da tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz sıkıldı.

Diyarbakır'ın en işlek caddelerinden olan Ofis Ekinciler Caddesi'ne de olayların sıçraması üzerine bu cadde trafiğe kapatıldı. Taraftarlar ile polis arasında yaşanan olaylar akşam saatlerine kadar sürdü.

Hakem Hüseyin Sabancı, 2011-2012 sezonunda Diyarbakırspor'un Spor Toto 2'inci Ligi'nde oynadığı dönemde, deplasmanda Tokatspor'a 2-1 yenildiği ve küme düştüğü maçı da yönetmişti. Tokat maçında da yine son dakikalarda rakip takım lehine verdiği bir serbest vuruş kararından sonra gelen gol ile Diyarbakırspor 3'üncü Lig'e düşmüştü. Hafta içerisinde sosyal medyada yeşil kırmızılı taraftarlar, Hüseyin Sabancı'nın Yeni Diyarbakırspor maçına verilmesine tepki göstermişti. Yeni Diyarbakırspor yönetimi de konu ile ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu'na başvurarak, Sabancı'nın maça verilmemesini talep etmişti.