Gözaltına alınan Özlem Y. daha önce de IŞİD'in 'canlı bombası' olduğu iddiasıyla 10 Haziran günü Adana'da gözaltına alındı. Belli bir süre hastaneden tedavi gördükten sonra da serbest bırakılmıştı.

Kocaeli'de canlı bomba ihbarı

Kocaeli'de canlı bomba ihbarı


 

DAHA ÖNCE İSİMLERİ EMNİYETE BİLDİRİLMİŞTİ
Emniyet Genel Müdürlüğü, IŞİD'in canlı bomba eyleminde kullanacakları, Fadime K., Özlem Y. ve Nuray D. kadın militanlarının isimlerini il emniyet müdürlüklerine gönderdi. Fotoğrafları da bulunan ve canlı bomba oldukları iddia edilen bu kişilerden Özlem Y., teknik takibe takılarak, 10 Haziran'da Adana'da gözaltına alındı.

Canlı bomba yeleği aynı çıktı

Canlı bomba yeleği aynı çıktı


 

HASTANEDE TEDAVİ GÖRDÜ
Özlem Y., 17 gün hastanede tedavi gördü. Muayene süreci sonunda doktor tarafından akıl sağlığının yerinde olduğu raporu verilen Özlem Y. serbest bırakıldı. Polis, serbest kaldıktan sonra Adana'dan Antalya'ya gelen Özlem Y.'yi izlemeyi sürdürdü.

Elini kolunu sallaya sallaya gitmiş!

Elini kolunu sallaya sallaya gitmiş!


 

KİLİT İSİMLERDEN BİRİYDİ
Suruç'ta, 20 Temmuz günü Amara Kültür Merkezi'nde basın açıklaması sırasında 32 kişinin yaşamını yitirdiği intihar saldırısıyla ilgili soruşturmada, kilit isimlerden birinin Özlem Y. olduğu, Rakka'da IŞİD saflarında çatışmalara katıldığı ileri sürüldü. Bu sabah terör örgütlerine yönelik 16 ilde başlatılan eşzamanlı operasyon çerçevesinde yakalanacak isimler arasında Özlem Y. de yer aldı.

Ankara'dan operasyon açıklaması

Ankara'dan operasyon açıklaması


 

MANAVGAT'TA BİR GECEKONDUDA GÖZALTINA ALINDI
Bunun üzerine harekete geçen Antalya Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Manavgat'ın Taşağıl Mahallesi'ndeki bir gecekonduda olduğu bilinen Özlem Y.'yi, yanındaki erkekle gözaltına aldı. Gecekonduda yapılan aramada tabanca ve bu tabancaya ait çok sayıda mermi ele geçirildiği belirtildi.

 

“Makul şüphe” operasyonu

“Makul şüphe” operasyonu