Yaz aylarının kalp ve tansiyon hastaları için riskli olduğunu belirten Kardiyoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Oğuz Karaca, sıcaklarda kalp sorunları yaşamamak için dikkat edilmesi gereken noktaları 8 başlık altında şöyle sıralıyor:

- Kendinizi serin tutun: Gerekirse vantilatör veya klima kullanın. Saat 11 ile 16 arasında dışarıda olmamaya çalışın. Serin tutacak, açık renkli, rahat ve bol kıyafetler tercih edin.

- Su için: Kaybettiğinizden daha fazla su için. Kahve, kola gibi kafeinli içeceklerden ve alkol alımından uzak durun, çünkü bunlar susuzluğu arttırır. Günde en az 8 bardak su için.

- Hafif yiyin: Sindirim sistemini fazla çalışmak zorunda bırakacak ağır ve yağlı gıdalardan uzak durun. Sebze ve meyveyi bol tüketin.

-Tuz kullanımı önemli: Terle birlikte vücudumuzda elektrolit, özellikle de sodyum kaybı fazla olacağından, doktorunuzun fikri doğrultusunda tuz kullanın.

- Yüzün ama temkinli olun: Denize, sabah ve akşam saatlerinde aç karnına girin, kumda güneş banyosu yapmayın, denizde kıyıya paralel olarak yüzün.

- İlaçlarınıza dikkat edin: Doktorunuza danışarak hipertansiyon ilaçlarınızın yaza göre düzenlenmesini sağlayın.

- Kilonuzu ölçün: Özellikle kalp yetersizliğiniz varsa günlük olarak kilonuzu ölçün. Günde 1 kg’dan fazla kilo alırsanız ya da kaybederseniz doktorunuza başvurun.

- Stresten uzak durun.