Ön seçime girdi. 170 milletvekili adayı arasında en yüksek oyu o aldı. Aday oldu. Milletvekili seçildi. Meclis’te yemin ederken sol elini kaldırdı. Solculuk, dürüstlüktür, hesap vermektir, hesap sormaktır. Milletvekili hesap sormak için kendisi “hesap verebilir yani şeffaf” olmalı değil mi? İktidar yanlısı sağcı gazete, CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’nin, “Four Winds Residence” adı verilen “4 Havalı Rezidans”ta 3 daire aldığını haber yaptı. Ben de bu köşede sordum: Devlet hastanesinde diş doktoru maaşın var, eşin de Ataşehir Belediye Başkanı maaşı alıyor. İkinizin maaşı bu milyon dolarlık daireleri almaya yeter mi?
Açıklama geldi:
“Sayın Necati Doğru,
...1 ve 3 Temmuz tarihlerinde köşenizde 2 kez, Yeni Akit Gazetesi haberine referansla konuyu gündeme getirmeniz karşısında bu açıklamayı yapmak zorunda kaldım. Özellikle de yazınızın, SMS yoluyla İstanbul’daki binlerce CHP üyesine gönderildiğini öğrenince, ciddi bir itibarsızlaştırma kampanyasının istemeyerek de olsa bir parçası olduğunuzu fark ettim. 19 yıl diş hekimliği yapmış, KESK başta olmak üzere, meslek örgütümde, çeşitli STK’larda görev yapmış ve bugün de halkın oylarıyla TBMM’ye girmiş bir kadın vekil, sizin için bir erkeğin eşinden ötesine geçmiyor. Benden bahsederken Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin eşi sıfatını kullanmak yerine, yalnızca ismimi bile yazmanızın yeterli olacağını düşünüyorum. Bu toplumda, her düzeyde çok yoğun bir psikolojik şiddetle karşı karşıya kalan kadınlardan biri olarak buna şaşırmadığımı da bilmenizi isterim. Ben 18 yıl SSK Okmeydanı Hastanesi’nde diş hekimliği yapmanın yanı sıra, 16 yıl boyunca çeşitli kliniklerde ek çalışmalar yapmış, yıllarca muayenehane çalışmalarında bulunmuş bir diş hekimiyim. 2009 seçimlerinde Ataşehir Belediye Başkanı olan eşim Battal İlgezdi, kamu görevine talip olmadan önce uzun yıllar iş adamlığı yapmış, marka projelere imza atmış bir müteahhitti. Ben 1991 yılından, eşim ise 2009 yılından bu yana 657 sayılı kanuna bağlı olarak çalışmaktayız. Her yıl düzenli olarak İçişleri Bakanlığı’na mal bildiriminde bulunmaktayız. 3’ü birleştirilmiş tek bir konutu eşimle, benim ortak hesaplarından toplam 3 milyon 168 bin Türk Lirasına ( 1 milyon 491 bin 444 $) satın aldık. Bu paranın, 1 milyon TL’sini banka kredisi olarak kullandık. Bu konutu mal bildirimimde gizlemedim. Üstelik konutları başkasının değil, kendi üstüme aldım. Mal bildirimini TBMM’ye verdim. Henüz tanışmadan böyle bir olay nedeniyle sizle muhatap olmaktan üzgün olduğumu bilmenizi isterim. Saygılarımla Gamze Akkuş İlgezdi. İstanbul Milletvekili”

* * *

Cevap vereyim.
Ötekileştirme iddiası doğru değil. Yazılarımda ötekileştirme yok. Kadını aşağılama yok. Cinsiyet ayrımcılığı yok. Nasıl aldın, hangi parayla aldın, vergisi verilmiş kazançla mı aldın? Soruları var. Milletvekili Gamze İlgezdi’nin açıklamasından öğreniyoruz ki, banka kredisi (1 milyon TL) ve inşaat yapım şirketinin kazançlarıyla “4 Havalı Rezidans” dan 1 milyon 499 bin dolara 3 daire alınmış. Banka gerekli teminatları alıp krediyi vermiştir. Ancak inşaat şirketinin kazançlı çalıştığı ve paranın oradan kazanıldığını belgelemek de gerekiyor. İnşaat şirketiniz geçmiş yıllarda vergi dairesine ne kadar vergi ödedi?
Solcu hesap sorar!
Önce hesap verir!