Bilmeyenimiz çoktur, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2003’te kalp ameliyatı oldu. Damarlarından üçü değiştirildi. Yaklaşık 6 bin lira tutan ameliyat masraflarını da Bahçeli, devlete ödetmedi, kendi cebinden verdi.

Ahmet Hakan, MHP Genel Başkanı Bahçeli’yle röportaj yaptı. Röportajın ardından Bahçeli’nin elinde çay bardağının bulunması, “Bahçeli oruç tutmuyor tezviratlarına” neden oldu. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da, Bahçeli’nin elinde çay olan fotoğrafının arşiv fotoğrafı olduğunu, görüşme sırasında da genel başkanın niyetli olduğunu, kimseye de çay ikramı yapılmadığını açıkladı. Hemen belirtelim, Bahçeli’ye yazarlarımız Emin Çölaşan, Bekir Coşkun, haber müdürümüz Emin Özgönül, MHP muhabirimiz Kamil Elibol’la ramazanda gittiğimizde kendisi de çay içmedi, bizlere de bir ikramda bulunulmadı. İşin doğrusu bu...

“BUNLARI AKP’LİLER HEP SÖYLÜYOR”

MHP TBMM Grup Başkanvekili Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu’nun “TBMM Başkanlığı seçiminde eğer Baykal’a oy vermiş olsaydık, kamuoyunda bize ’dinsiz partinin adayına oy verdiniz’ eleştirileri yapılacaktı” sözlerini, profesör unvanlı Yusuf Halaçoğlu acaba kendisine yakıştırdı mı?
Halaçoğlu’na sözlerini hatırlatıp niçin böyle söylediğini sorduğumda şunları söyledi:
“Hangi tarafın adayına oy verirsek verelim partimiz için tezviratta bulunacaklardı. Ben CHP için, CHP’liler için ‘inançsız’ veya ‘dinsiz’ demedim. Baykal’a oy vermiş olsaydık bize bu şekilde yükleneceklerini dile getirdim.
Başbakanlığı döneminde Recep Tayyip Erdoğan’ın, bazı yasalarla ilgili konuşurken ‘iki sarhoşun çıkardığı yasalar’ demekle kimi kast ettiğini biliyoruz. CHP döneminde camilerin kapatıldığını, ahır yapıldığını söyleyen AKP’liler değil miydi? İşte bu suçlamalarda bulunanlar, Baykal’a oy vermiş olsaydık bize de ’dinsiz partinin adayını seçtiniz’ eleştirileri yapılacaktı. Benim söylediklerim yeterince anlaşılmamış olacak ki bazı eleştiriler oluyor. O da benim değil, söylediklerimi anlamayanların suçu.”
Dinin siyasete alet edilmemesinden Türkiye ne zaman kurtulacak?

BEKLETEN ERDOĞAN OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “seçim yorgunu” Türkiye’yi erken bir seçime götürmenin planları içinde. Hükümeti kurmakla görevlendireceği siyasi partinin genel başkanı belli olmasına rağmen, görevlendirme bilinçli olarak geciktirildi. AKP sanki tek başına iktidarmış gibi işler yürütüldüğüne göre aceleleri yok...
Erdoğan’dan önceki cumhurbaşkanları, hükümeti kurmakla görevlendirmeler yaptıklarında bu süre 15-20 gün arasında değişiyordu. AKP’nin seçimi kazandığı günlerde, hükümet kurma görevinin bu partiye verilmeyeceği bile dillendiriliyordu. AKP için zor günlerdi. O 18 gün AKP tarihine “çok kritik günler” diye geçti...

Hangi cumhurbaşkanı, seçimden sonra kaç gün içinde kimi hükümeti kurmakla görevlendirmiş bakalım:
- Cumhurbaşkanı Turgut Özal: Seçimler 20 Ekim 1991’de yapıldı. Özal, 18 gün sonra hükümeti kurmakla Süleyman Demirel’i görevlendirdi. 30 Kasım 1991’de 49. Hükümet kuruldu.
- Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel: Seçimler 24 Aralık 1995’te yapıldı. Demirel, 17 gün sonra hükümeti kurmakla Necmettin Erbakan’ı görevlendirdi. Erbakan hükümeti kuramadı ve görevi iade etti. 6 Mart 1996’da Başbakan Mesut Yılmaz oldu, Bülent Ecevit de hükümeti dışarıdan destekledi.
- Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel: 18 Nisan 1999’da seçimler yapıldı. Demirel, 14 gün sonra hükümeti kurmakla Bülent Ecevit’i görevlendirdi. 28 Mayıs 1999’da DSP-MHP ve ANAP koalisyon hükümeti kuruldu.
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer: 3 Kasım 2002’de seçimler yapıldı. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştü. Erdoğan’ın milletvekili seçilememesi nedeniyle hükümeti kurma görevini, seçimden 13 gün sonra Abdullah Gül’e verdi. Gül, 19 Kasım 2002’de hükümeti kurdu.
- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer: 22 Temmuz 2007’de seçimler yapıldı. Sezer, 15 gün sonra Recep Tayyip Erdoğan’ı hükümeti kurmakla görevlendirdi. 9 Ağustos 2007’de hükümet kuruldu.
- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: 12 Haziran 2011’de seçimler yapıldı. 19 gün sonra Gül, hükümeti kurma görevini Recep Tayyip Erdoğan’a verdi. 1 Temmuz 2011’de Erdoğan 61. Hükümet’i kurdu.
Cumhurbaşkanlığı sırası Recep Tayyip Erdoğan’a geldiğinde, seçimlerin üzerinden
32 gün geçmesine rağmen görevlendirmede limiti sonuna kadar kullandı ve görevlendirmeyi dün nihayet yaptı.