Liderler tarafından, fillerle ilgili krize çözüm bulmak için kurulan 'Devler Kulübü'nün zirvesi Kenya'da gerçekleştirildi. Zirveye liderlerin dışında iş dünyasından pek çok isim ve bilim insanları da katıldı.
Foto: Reuters Foto: Reuters

Uzmanlar, Afrika'daki fil nüfusunun geçen yüzyılda yüzde 90 oranında düştüğünü söylüyor ve önümüzdeki on yıllar içerisinde fillerin soyunun tükenebileceği uyarısında bulunuyor.

Foto: Reuters Foto: Reuters

Zirve ardından Kenya'da ele geçirilmiş 105 tonluk fildişi ateşe verilecek. Bu fildişleri yaklaşık 6700 file ait. Yaklaşık 1.35 tonluk gergedan boynuzu da yakılacak. Yakılacak fildişlerinin değeri 100 milyon dolardan fazla. Gergedan boynuzlarının değeri ise yaklaşık 80 milyon dolar.

Foto: Reuters Foto: Reuters


Kenya Vahşi Yaşam Servisi Genel Müdürü Kitili Mbathi, "Özünde fildişinde bir değer olduğuna inanmıyoruz. Bundan dolayı tüm stokları yakacağız ve dünyaya, fildişinin sadece fillerin üzerinde değeri olduğunu göstereceğiz" dedi.

Foto: Reuters Foto: Reuters


Afrika kıtası yaklaşık 450 bin ila 500 bin arasında file ev sahipliği yapıyor ancak her yıl 30 binden fazla fil, yasa dışı fildişi ticareti için kaçak avcılar tarafından öldürülüyor.

BBC