BAMF Başkanı Jürgen Wiese, bu yıl Almanya'ya 300 bin dolayında mültecinin gelmesinin beklendiğini açıkladı. Wiese, "Bild am Sonntag" gazetesine yaptığı açıklamada, kendimizi "250 ila 300 bin mülteciye göre ayarlıyoruz, kapasitemizi buna göre belirliyoruz" dedi.

BASKI ALTINA GİRERİZ


Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre, 300 binden biraz daha az kişinin gelmesinin beklendiğini söyleyen Wiese, "Bu sayıya kadar kurumumuz iyi işleyeceğini garanti edebilir" dedi. Ancak Wiese, daha fazla mültecinin Almanya'ya gelmesi durumunda, baskı altına gireceklerini kaydetti. Yine de geçen yılki kadar yoğun göç beklemediklerini belirten Wiese, Almanya'da iltica süreçlerinin öngörülenden daha uzun sürdüğü serzenişinde bulundu.

GEÇEN YIL YANLIŞ HESAPLAMA YAPILDI


"Geçen yıl Almanya'ya yarım milyondan daha az kişi geldi" diyen Wiese, bu sayının tahmin edilenin altında kaldığını belirterek, çifte kayıtların ve Almanya üzerinden diğer Avrupa ülkelerine geçişlerin yanlış hesaplamalara sebep olduğunu belirtti. Almanya Göç ve Mülteciler Dairesi Başkanı, kesin sayısının yakın bir tarihte açıklanacağını söyledi.

İLGİLİ HABERAlmanların yarısı Merkel’in 4’ncü kez başbakanlığına karşıMerkel'e kötü haber

İŞE YERLEŞTİRİLEMEDİLER


Almanya Göç ve Mülteciler Dairesi (BAMF) Başkanı Jürgen Wiese, mültecilerin istihdam piyasasına uyumunun ise uzun zaman alacağını ve maliyetli olacağını ifade etti. Almanya'ya gelen mültecilerin yaklaşık yüzde 70'inin çalışabilecek durumda olduğunu belirten Wiese, bunların büyük bölümünün bir işe yerleştirilmediğini ve sosyal yardımla geçindiğini söyledi.

SADECE YÜZDE 10'U ÜNİVERSİTE MEZUNU


Mültecilerin sadece yüzde 10'unun üniversite mezunu olduğuna dikkat çeken Wiese, yüzde 40'ının ise meslek eğitimi olmadığını fakat iş tecrübesi bulunduğunu belirtti. Wiese, "Bu insanları iş kurumlarına yönlendirmek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" dedi.

Mülteci akını karşısında açık kapı politikası uygulanmasını savunan Almanya Başbakanı Merkel, "Biz bunu başarırız" (Wir schaffen das) sözleri nedeniyle Almanya'da yoğun eleştiri almıştı.