Çavuşoğlu, KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile Ankara'da düzenlediği ortak basın toplantısında, İngiltere'de yarın yapılacak AB referandumu (Brexit) ile ilgili soruya karşılık, "İngiltere'nin AB'de kalmasını arzu ederiz" yanıtını verdi.

AB'YE HİÇ YÜK OLMADIK


İngiltere'deki referandum sürecinde Türkiye'nin sürekli gündeme gelmesinin olumlu açıdan bakıldığında Türkiye'nin güçlü olmasının bir yansıması olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, Türkiye'nin şimdiye kadar AB'ye hiç yük olmadığı gibi aksine yük aldığını kaydetti.

Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'nin AB'ye ne zaman üye olacağı konusunun Brexit kampanyasında kullanılması doğru değil. Her şeyden önce sen ne kadar iktidarda kalabileceksin ya da AB içinde kalabilecek misin kalamayacak mısın sen onun hesabını ver. Bu konuyu İngiltere'nin gündemine ben mi taşıdım? Referandum kararını alan sizsiniz, sonra aldığınız kararın karşısında kalmak için çaba sarf eden de sizsiniz."

İngiltere'nin AB içinde kalmasını ve AB'nin de güçlü bir birlik olmasını arzu ettiklerini söyleyen Çavuşoğlu, "Ama AB İngiltere'nin çıkması ya da kalması ile güçlü bir kurum olamaz, yanlış politikalarını düzeltmeli... İngiltere'nin çıkması mutlaka olumsuz etki yapar" dedi.

(Reuters)