Yerel Nice Matin gazetesinden bir gazeteci, olay yerinin kana bulandığını söyledi. Bir AFP muhabiri de, olayın havai fişek gösterilerinin sona ererken, yaşandığını aktardı. BFM televizyonuna konuşan bir görgü tanığı, "Herkes bağırıyordu; kaçın, kaçın, kaçın. Saldırı var. Kaçın, kaçın, kaçın. Silah sesleri duyduk. Havai fişek sandık çünkü 14 Temmuz'du" dedi.

Çok büyük bir panik yaşandığını anlatan söz konusu tanık, "Biz de koşuyorduk, çünkü orada kalmak istemiyorduk ve güvende olmak için bir otele girdik" dedi. Amerikan Associated Press haber ajansına konuşan Wassim Bouhlel adlı bir Niceli ise kamyonun kalabalığa dalmasını gördüğünü, daha sonra bir kişinin silahıyla çıkarak dışarı ateş açtığını söyledi. "Yolda tam bir katliam vardı. Her yer cesetle doluydu" dedi.

TÜRK GÖRGÜ TANIĞI BÖYLE ANLATTI


BBC Türkçe'nin CNN'den aktardığı haberde, Zeynep Akar adlı bir Türk görgü tanığının da anlattıkları yer aldı. CNN'e konuşan Akar, Bastille Günü vesilesiyle yapılan havai fişek gösterilerini izlemek için evinin balkonuna çıktıktan sonra gördüklerini şöyle anlattı:

"Aniden kamyonun insanlara çarptığını ve insanların bağırmaya başladıklarını duydum. Yerde çok sayıda insan yatıyordu."

BBC'ye konuşan Roy Calley adlı bir tanık, olay yaşandığı esnada kordonda binlerce insan olduğunu söyledi.

Polisin şehrin kontrolünü aldığını aktaran Calley, "Kordon şu anda kapatıldı. İnsanlar fiziksel olarak alandan uzaklaştırıldı ve insanlara polis tarafından tereddüte mahal vermeksizin geri durmaları söylendi" dedi.

Kıyı kenarına 200 metre mesafede yaşadığını söyleyen Calley, "Tüm yollar kapatıldığı için evime yaklaşık bir buçuk saatte dönebildim" şeklinde konuştu.

SÜREKLİ DİREKSİYONU KIRIYORDU


Daily Telegraph'daki haberde, Nice-Matin gazetesinden bir diğer görgü tanığı Fabien Lallemand'ın şu sözleri de yer alıyor:

"Dev bir beyaz kamyonun çılgınca bir hızla hareket ettiğini gördüm. Şöför, mümkün olan en fazla sayıda insana çarpmak için sürekli direksiyon kırıyordu. Ölüm kamyonu sadece birkaç metre uzağımdan geçti. Yaşananları anlamam zaman aldı."

İLGİLİ HABERDünya şokta! Fransa'da korkunç saldırı: En az 84 kişi hayatını kaybettiDünya şokta! Fransa'da korkunç saldırı: En az 84 kişi hayatını kaybetti