Ocak ayında hayatını kaybeden Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç anısına Koç Üniversitesi bünyesinde 'Sualtı Arkeolojisi' bölümü kuruluyor. Bölüm için ise İzmir'in çeşme ilçesinde bir kampüs düşünülüyor.

Türkiye Sualtı Arkeolojisi Vakfı (TİNA) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Aydemir, Koç Üniversitesi tarafından Çeşme’de sualtı arkeolojisiyle ilgili bir bölümün kurulması için ön araştırma ve görüşmelerde bulunulduğunu söyledi. Merhum Mustafa Koç’un TİNA kurucuları arasında yer aldığını, sualtı dalışları gerçekleştirdiğini ve vakfa en fazla destek veren kişi olduğunu belirten Oğuz Aydemir, Koç Üniversitesi İnsani Bilimleri ve Edebiyat Fakültesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümü tarafından Mustafa Koç anısına Sualtı Arkeolojisi bölümünün kurulduğunu belirterek, “TİNA Vakfı olarak sualtı arkeolojiyle ilgili her girişime ve ilgili kurumlara destek veriyoruz. Koç Üniversitesi bu bölüm için uluslararası nitelikte bilim adamlarını bünyesine katmak için akademik duyuru yaptı. Amaç kısaca; Mustafa Koç’un misyonunu desteklemek, deniz ve sualtı arkeoloji araştırmaları konusunda Türkiye’de uluslararası saygınlığı olan bir bölüm oluşturmak, ilgili Türk ve dünya bilim adamları tarafından yapılan etkili araştırmaları teşvik etmek olduğunu söyleyebiliriz. TİNA olarak bu girişimi Türkiye açısından çok önemli buluyor ve destekliyoruz” diye konuştu.

çeşme


REKTÖR ZİYARETE GELDİ


Rektör Umran İnan’ın yoğun programının arasında 29 Mayıs’ta günübirlik bir ziyaret organize edilebildiğini belirten TİNA Başkanı Aydemir, “Rektör Umran Bey Chicago programından bir gün önce Çeşme’ye geldi. Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç yurt dışında olduğundan bu ziyarette bulunamadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, Çeşme Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler departmanından Burak Önal ve CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel ile birlikte, belediyeye ait Şifne’de bir arazi ile daha önce Türk-Alman vakıf üniversitesi için girişimde bulunulan Alaçatı’daki hazine arazisini gezdirdik. Rektör Bey duyduğu memnuniyeti dile getirirken, bir sonraki ziyaretin ABD dönüşünün ardından en kısa zamanda İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yapılması konusunda mutabık kalındı” dedi.

BELEDİYE BAŞKANI ZİYARET EDİLDİ


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun makamına konuk olduklarını söyleyen Aydemir, dün gerçekleşen ziyaret için Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç ile birlikte Koç Üniversitesi Rektörü Umran İnan’ı havaalanında karşıladıklarını söyledi.