AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay yaptığı açıklamada, "CHP'nin pazar günü Taksim'deki toplantısına bir davet aldık, parti olarak da davet aldık. Bundan dolayı çok çok teşekkür ediyoruz. Bu davete de icabet edeceğiz" dedi.
AKP’nin Meclis Grup Başkanvekili Naci Bostancı, tüm Türkiye’ye “CHP’nin mitingine katılma” çağrısı yapmıştı.

Bostancı, bugün Meclis'te yaptığı konuşmada, "CHP'yi kutluyorum, 24 Temmuz tarihinde meydanlarda olacak, buradan bütün İstanbullulara çağrı yapıyorum, siz de orada olun, bütün İstanbullular, mümkünse bütün Türkiye orada olun. Çünkü bu iş hepimizin işi" dedi.
"Meydanlar herkesin, meydanlarda herkese yer var" diyen Bostancı, "Bu meydanlar milletin meydanlarıdır. Elbette hiçbir partinin değildir. Demokrasinin meydanlarıdır" dedi.

