Başbakan Binali Yıldırım, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni'nde konuştu. Başbakan Yıldırım, "ABD topraklarında yaşayan Fethullah Gülen'in bir an önce ülkemize iadesi konusunda yeni başkana buradan açıkça çağrı yapıyorum" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, "Bugün bir yıldır bütün dünya kamuoyunu meşgul eden ABD’de seçim sonuçlandı. Seçim sonucu, bir çok insanın düşündüğünün aksine farklı şekilde gerçekleşti. Donald Trump yeni başkan olarak ABD’nin 45’nci başkanı olarak seçildi. Sayın Trump’ı tebrik ediyoruz, başarılar diliyoruz. Eminim ki uzun bir geçmişe dayanan Türkiye ABD stratejik ortaklığının artık tartışmalardan kurtarmış bir şekilde, Türkiye’nin terörle mücadeledeki hassasiyetini dikkate alan, bölgedeki barış ve istikrarı önceleyen politikalarla geçmişten gelen geleneksel dostluk ilişkilerimizin daha da ileri götürmesi için yeni başkana bir fırsat alanı oluşturmuş olur" diye konuştu.

Başbakan Yıldırım, "ABD topraklarında yaşayan Fethullah Gülen'in bir an önce ülkemize iadesi konusunda yeni başkana buradan açıkça çağrı yapıyorum. İlişkilerimizi bozan, Amerika ve Türk toplumu arasındaki tarihsel dostluğa zarar veren bu terör örgütü elebaşını, kısa sürede ülkemize iade ederseniz, eminim ki Türkiye-ABD dostluğu için yeni bir başlangıç, yeni bir sayfa açmış olursunuz" dedi.

DHA