Kayseri Hunat Camii’nde kılınacak olan cenaze namazı öncesinde, Şehit Polis Memuru Yasin İke’nin amcasının olduğu iddia edilen bir kişi, CHP çelengini parçaladı. Polis ekipleri tarafından cami bahçesinden çıkarılan şahıs, daha sonra yine polisler tarafından cenaze namazının kılınacağı alana getirildi.  Büyükşehir Belediyesi temizlik ekipleri, parçalanan çelengi alandan dışarı çıkardı. CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, telefondan kendisine haber verilmesi üzerine, yeni çelenk yaptırıp kalabalıkla cenaze alanına geldi.

FOTO:İHA - CHP'nin çelengi, şehidin akrabası olduğunu iddia eden bir şahıs tarafından parçalandı. FOTO:İHA - CHP'nin çelengi, şehidin akrabası olduğunu iddia eden bir şahıs tarafından parçalandı.

KESKİN: PROVOKASYON


CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin olayla ilgili Sözcü'ye şunları söyledi "Genel başkanımız adına gönderilen çelenk kırılınca ikinci çelengi de hemen gönderdik.  Bu arada Emniyet yetkilileri de benim cenaze törenine katılmam sırasında sıkıntı olabileceğini belirterek 'gelmememi' önerdiler. Ancak onlara 'ne olursa olsun cenazeye katılacağımı' söyledim. Koruma da talep etmedim. Bu olay provokatörler tarafından sistemli olarak yapıldı. Şehitlerimizin acısını yüreğimizde taşıyoruz" diye konuştu.