Şarkıcı eşi Ebru Gündeş ve kızı ile ABD'ye giriş yapmak isterken, Miami Havalimanı'nda gözaltına alındıktan sonra, kara para aklama, dolandırıcılık ve İran'a uygulanan yaptırımları delme suçlamaları ile çıkarıldığı mahkemede tutuklanan Reza Zarrab'ın kefaletle serbest kalmak için yaptığı başvuru reddedildi.

İşte Zarrab'ın tutuklanmasının ardından çekilen ilk fotoğrafı;


ABD'de tutuklanan Reza Zarrab'ın gözaltındaki ilk fotoğrafı. Zarrab 4 Nisan'a kadar federal hapishanede tutuklu kalacak.


 

New York Güney Bölge Başsavcısı Preet Bharara'nın ofisinden alınan bilgiye göre, Reza Zarrab için hazırlanan iddianamede, savcılık Zarrab’ın banka sahtekarlığı ve karapara aklama suçlamalarıyla ilişkili tüm malvarlığına el konulmasını istedi.

Zarrab'ın New York'a ne zaman nakledileceği burada verilecek kararın ardından belli olacak. Bu süre zarfında Reza Zarrab, Miami Federal Hapishanesi'ndeki tutukluluğu sürecek.

Cumartesi günü Miami Havaalanı'nda gözaltına alınan Zarrab, ABD'nin İran'a yönelik yaptırımları ihlal ederek ABD'yi dolandırmak, İran kurumları adına yüz milyonlarca dolar değerinde işlemlerde bulunmak ve  bu işlemlerle kara para aklamakla suçlanıyor. New York Güney Bölge Mahkemesi'nde açılan davada Zarrab'ın yanı sıra ismi geçen diğer iki zanlı Kamelia Jamshidy (29) ve Hoşsein Najafzadeh (65) işe hala aranıyor. Bölge savcılığı Zarrab ve arkadaşları için 75 yıl hapis cezası istiyor.

DHA