"BÜTÜN İLLERDE HER YERDE BİR NEVİ KRİZ MERKEZİ OLUŞTURUN ARKADAŞLAR"
Başbakan Binali Yıldırım, 'FETÖ' operasyonlarına değinerek, "Kamu sektörü için kamu için, ciddi sayılabilecek bir tasfiye yapılıyor. Efendim 'yaş ile kurunun bir arada yandığı' şeklinde. Serzenişler, şikayetler geliyor. Toplumda vicdanları rahatsız edecek bu da yapılır mı dedirtecek bir olay yaşanmaması için kılı kırk yaracaksınız arkadaşlar. Başbakan Müsteşarlığı başta olmak üzere bütün illerde her yerde bir nevi kriz merkezi oluşturun arkadaşlar. Bu konularda kendisine haksızlık yapıldığı kanaati olan bu şekilde size dönüş yapan veya sizin tespitleriniz varsa, bunları oluşturacağınız birim vasıtasıyla toplayın. Şüphesiz yanlış hesap Bağdat'tan döner. Bu meselede yüzde yüz doğru yapılamayacağını baştan kabul ettik. Çünkü örgüt kapalı bir örgüt" diye konuştu.
"HUDUT KAPISI DIŞINDAKİ HER GEÇİŞ DÜŞMAN GEÇİŞİŞİDİR. ANINDA KARŞILIK VERİLECEK"
Terör ile mücadeleye değinen Yıldırım, "Terör ile mücadelemizde yeni bir sürece girdik. Bu yeni sürecin adı savunma değil, taarruz. Hudut kapısı dışındaki her geçiş düşman geçişişidir. Anında karşılık verilecek. Tereddüt yok" dedi.
"BELEDİYELER FALAN İLİŞİRSENİZ SİVİL DİRENİŞ BAŞLATACAĞIZ. DENİYOR"
Yıdırım, "Bu belediyeler falan ilişirseniz şöyle böyle yaparsanız … sivil direniş başlatacağız. Şöyle, böyle edeceğiz. Kardeşim Türkiye hukuk devleti. Hiç kimse hukuktan üstün değildir" dedi.
"OHAL, FETÖ ONLARIN DESTEKÇİLERİNDEN, BAŞKA HİÇ KİMSEYİ RAHATSIZ ETMİYOR"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin şu ifadeleri kullandı: "Aradan geçene bir buçuk ay uygulamada görülmüştür ki, OHAL, FETÖ terör örgütü, onların destekçilerinden, bu devlete hainlik yapan diğer terör örgütleri ve oluşumlardan başka hiç kimseyi ama hiç kimseyi rahatsız etmeden başarı ile yönetilmektedir. Bu 15 Temmuz, ülkemiz ve milletimiz için yeni bir milattır.
15 TEMMUZ'U 15 TEMMUZ'DA BIRAKMAK İSTEMEYECEKLERDİR
FETÖ mücadelesi bizim kararlığımızdır. Hiçbir endişem yok Türkiye'den kazıyıp atacağız. 15 Temmuz'u planlayanlar, gerçekleştirenler bilmelidir ki, meseleyi 15 Temmuz'da bırakmak istemeyeceklerdir. Eğer bu konuda yakınımız, dostumuz … müsamaha gösterilen bir anlayış gösteriliyorsa Allah şahittir ki, 241 şehidimiz bizden hesap soracak. Miletlimizin verdiği vergiler ile millete kurşun yönelten bir anlayış söz konusu.
KHK ÇIKTI. MÜSAADE ETMEYECEKLERMİŞ . YA HERRÜ YA MERRÜ
Bu devlet tarafından tespit edilmiştir. Bugün 28 belediyeye bu uygulanmıştır. Kanun Hükmünde Kararname çıktı. Buradaki kararlığımızdan bir tek geri adım atmamız mümkün değildir. Bu işin gereği yapılacak. Neymiş müsaade etmeyeceklermiş, engelleyeceklermiş. Ya herrü ya merrü."
 

DHA