Sözcü yazarı Mehmet Türker'en son kitabı Yazık Ettiler Güzelim Ülkeye raflardaki yerini aldı. Kapağında "Anıtkabir'de Ata'mızın kemikleri sızlıyor" ifadesi yer alan kitap Sözcü Başyazarı Rahmi Turan tarafından "günümüzün panaromasını çizer bir eser" olarak tanımlanıyor.

MEHMET TÜRKER KİMDİR?


Mehmet Türker gazeteciliğe 1962 yılında Gece Postası'nda başladı ve sırasıyla Yeni İstanbul, Yeni Gazete gazetelerinde çeşitli sahalarda muhabir, Hürriyet, Meydan, Gözcü
gazetelerinde yönetici olarak çalıştı. Sözcü'nün kuruluşunda yer aldı. Köşe yazarlığına başladığı Meydan ve Gözcü gazetelerinde aynı zamanda yayın koordinatörlüğü, haberler müdürlüğü görevlerinde bulundu.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin Burhan Felek ve Prof. Hulten imzalı "Başarı Sertifikasını" aldı. 1985 yılında ise Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından "Yılın gazetecisi" seçilerek
Onur Belgesi ve Onur Madalyası sahibi oldu. 1971 yılında Türkiye Gazeteciler Sendikasından "Dayanışma Ödülü" alan Türker, iki dönem Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Balotaj Kurulu üyeliği yaptı. Sürekli Basın Kartı sahibi olan ve Yelken Federasyonu üyeliği ile Binicilik Federasyonu Onur Üyeliği yapan Mehmet Türker, Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu üyesidir. 1944 İstanbul doğumlu Mehmet Türker evli, bir çocuk, iki torun sahibidir.

mehmet-turker-kitap-banner