Casals SÖZCÜ’ye yaptığı açıklamada ‘’İstanbul'da bazı turizm firmaları, kanser turu pazarlamaya başladı. Bu tür bir girişime Küba hükümeti asla izin vermez. Hayretler içindeyiz, hasta insanların paralarını almaya yönelik bu girişim için hukuksal yollara başvuracağız’’ dedi.

İLGİLİ HABER'Küba aşısı' bir efsane mi? Kanserin tedavisi bulundu mu? İşte yanıtı...'Küba aşısı' bir efsane mi? Kanserin tedavisi bulundu mu? İşte yanıtı...


BU BİR ALDATMACA

Casals Türkiye'de son dönemlerde kanserden ölen ünlüler üzerinden Küba'da kanser tedavisi pazarlayan turizm firmalarını yalancılıkla suçladı. Casals şöyle dedi:

"İstanbul'da bazı turizm firmaları, gazete ve TV kanallarını kullanarak kanser satış programları pazarlamaya başladı. Bu tür bir girişime Küba hükümeti asla izin vermedi. Bir seyahat acentesi kansere karşı aşı ile Küba'da sağlık turizmi reklamı yapıyor. Bu girişim tamamen hayalidir. Hasta insanların paralarını almaya yönelik bu girişim için hukuksal yollara başvuracağız. Hiç bir seyahat acentasına Küba'da sağlık turizmi amaçlı bir izin vermedik. Türkiye'de hiç kimsenin Küba sağlık kurumları ile çalışma hakkı yoktur. Küba'da kanser aşısının ile ilgili sadece Kübalılar sağlık görevlileri yetkilidir. Küba bu tedavileri satmaz. Küba'da tedavi girişimi sadece büyükelçiliğimiz üzerinden yapılabilir. Küba ile Türkiye arasında ilaç ve tedavileri konuları Küba ve Türk kurumları arasındaki ikili anlaşmalar yoluyla yapılabilir. Başka bir yolla başlatılan girişimler sadece bir aldatmaca ve dolandırıcılıktır"