Kuzey Kore ordusundan gelen açıklamada, "Planımızı yapacağız ve Guam'ı vurmak için Başkomutanımızın emrini bekleyeceğiz" denildi.

FÜZELER JAPONYA ÜZERİNDE UÇACAK

Açıklamada hazırlanan plana dair detaylar da veriliyor:

Kore Halk Ordusu tarafından fırlatılacak olan Hwasong-12 füzeleri, 3.357 km yol kat edecek Guam'ın 30 ila 40 km açıklarında suya düşecek.
Füzeler Japonya'nın Şimane, Hiroşima ve Koiçi bölgelerinin üzerinden uçacak.

[old_news_related_template title="ABD’den Kuzey Kore’ye sert tehdit" desc="ABD Savunma Bakanı James Mattis, Kuzey Kore'nin nükleer silah arayışını durdurması gerektiğini belirterek, 'Kuzey Kore, rejimini ve insanlarını yıkıma götürecek davranışları tasavvur etmeyi bırakmalıdır' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/kuzey-kore-ordusu.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/abdden-kuzey-koreye-sert-tehdit-1966939/"]

TRUMP'IN SÖZLERİ İÇİN 'BOŞ LAF' DEDİLER

Kuzey Kore yönetiminden yapılan açıklamada ABD Başkanı Donald Trump'ın 'Kuzey Kore tehditleri bıraksa iyi olur yoksa ateş ve öfkeyle karşılık veririz" sözleri içinse "Boş laf" yorumunu yaptı ve ABD Başkanı üzerinde sadece 'mutlak gücün etkili olabileceğini' söyledi.

KCNA'daki haberde, Kore Halk Ordusu Komutanı Kim Rak Gyom'un açıklamaları aktarılırken, General Kim Rak Gyom'un, Trump için "Mantıklı düşünmekten aciz bu adamla anlamlı bir diyalog kurmanın imkanı yok" dediği belirtildi.

[old_news_related_template title="Trump: Kuzey Kore'nin tehditleri öfke ve ateşle karşılanacak" desc="ABD Başkanı Donald Trump, 'Kuzey Kore'nin tehditleri öfke ve ateşle karşılanacak' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/08/basliksiz-2-8.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/trump-kuzey-korenin-tehditleri-ofke-ve-atesle-karsilanacak-1965522/"]