ABD'nin Los Angeles Havalimanı'ndan Tayvan'a gidecek bir yolcu, dış uçuşlar terminalindeki güvenlik fark etmeyince el bagajındaki silahla uçakta yolculuk etti.

Santa Monica Emniyeti'nde çalıştığı belirtilen polis memuru Noell Grant (42), silahın el bagajında olduğunu ancak Tayvan'ın başkenti Taipei'de yolculuğu için uçağını değiştirirken fark etti.

Silahın güvenlik taramasında görülmediği ve kadının farkında olmadan silahla uçtuğu anlaşıldı. ABD federal yetkilileri, Los Angeles havaalanında standart güvenlik prosedürlerine gerektiği gibi uyulmadığını kabul etti.

Bagajdakinin kadının özel ateşli silahı olduğu ve görevde kullandığı silahı olmadığı anlaşıldı.

Geçen ay Türkiye'nin de aralarında bulunduğu sekiz ülkeye doğrudan uçuşlar için ABD tarafından elektronik eşya yasağı konmuştu.

[old_news_related_template title="ABD'den Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 8 ülkeye yasak!" desc="ABD Yönetimi'nin İstanbul'un da aralarında bulunduğu 10 kentten yapılan direkt uçuşlara elektronik cihaz yasağı getireceği yönündeki iddialar, Türk Hava Yolları tarafından doğrulandı. Yasağa göre; ABD’ye doğrudan sefer yapacak uçaklara binecek olan yolcular cep telefonu dışında tablet, dizüstü bilgisayar ve başkaca elektronik cihazları, el bagajı olarak kabine alamayacaklar. Öte yandan, benzer bir yasak İngiltere'den de geldi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/ataturk-airport.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-abdden-turkiyenin-de-aralarinda-bulundugu-8-ulkeye-yasak-1746315/"]

Güvenlik gerekçesiyle alındığı belirtilen yasağa göre; yolcular cep telefonu dışında tablet, dizüstü bilgisayar ve başkaca elektronik cihazları, el bagajı olarak kabine alamıyor.

Türkiye ile birlikte yasak kapsamına alınan ülke ve şehirler ise şöyle: "Mısır, Kahire; Ürdün, Amman; Kuveyt, Kuveyt; Fas, Kazablanka; Katar, Doha; Suudi Arabistan, Riyad ve Cidde; Birleşik Arap Emirlikleri, Abu Dabi ve Dubai."

ABD'nin ardından benzer bir yasak, İngiltere tarafından da konmuştu. Londra Yönetimi, Türkiye dahil 6 ülkeye doğrudan uçuşlarda kabin içine cep telefonundan büyük elektronik cihaz alınmasını yasakladı.

[old_news_related_template title="ABD'den sonra İngiltere'den Türkiye'ye yasak" desc="ABD'nin Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 8 ülkeye yönelik direkt uçuşlarda 'elektronik cihaz yasağı' getirmesinin yankıları sürerken, benzer bir karar İngiltere'den geldi. Londra Yönetimi, Türkiye dahil 6 ülkeye doğrudan uçuşlarda kabin içine cep telefonundan büyük elektronik cihaz alınmasını yasakladı. Öte yandan, Washington'ın yasak kararını IŞİD tehdidi nedeniyle aldığı ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/ataturk_airport_reuters.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/son-dakika-abdden-sonra-ingiltereden-turkiyeye-yasak-1748262/"]