Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi robotik takımı “INTEGRA 3646”, başarılarına bir yenisini ekleyerek 29 Mart–1 Nisan tarihleri arasında Amerika Kaliforniya’da düzenlenen FIRST Robotics Competition yarışmasının en saygın ödülü olan Chairman’s Award’u Türkiye'ye kazandırdı. Geçtiğimiz yıllarda Judges Award ve Team Spirit Award gibi ödülleri kazanarak Türkiye'yi Amerika’da en iyi şekilde temsil eden “INTEGRA 3646”, FIRST Robotics Competition’da ikinci kez Chairman’s Award’ün sahibi olan ilk ve tek Türk takımı oldu.

Bu yıl STEAMWORKS temasıyla yapılan FIRST Robotics Competition’da, robotik takımları eş zamanlı olarak altı hafta boyunca temaya göre şekillendirilmiş yarışlarda performans sergileyecek bir robotun mekanik tasarımı, elektronik tasarımı ve yazılımını tamamlayıp üretim sürecini geliştirdiler.

BİLİM DÜNYASI İÇİN KAZANIM


Lise öğrencilerinin kendi robotlarını inşa etmelerine olanak sağlamanın yanı sıra, pek çok 21. yüzyıl yeteneği edinmelerini de sağlayan değerlendirme kriterlerine sahip olan FRC turnuvaları, mühendisliğe ilgi çekici bir başlangıç olan robot yapımı sayesinde bilimi sevdirmeyi ve bilime özendirmeyi amaçlıyor. Yarışmacıların bilimi ve bilimsel aklı yaymak üzere yaptığı her çalışmanın dikkate alındığı şampiyonluk ödülü, takımın ürettiği robottan bağımsız bir şekilde sadece takımın FIRST mesajını nasıl aktardığına ve teknolojinin gelişmesine sene boyunca yaptıkları çalışmalarla nasıl katkıda bulunduklarına göre de değerlendiriliyor.

ÇOK SAYIDA ÖDÜLLER KAZANIYOR


Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinin biyoloji, fizik, kimya, bilgisayar, enerji verimliliği, Türk dili ve edebiyatı, bilim tarihi ve tarih, matematik, coğrafya, psikoloji alanında hazırladıkları araştırma projeleri ulusal ve uluslararası alanda da ödüller kazanıyor.

TÜRKİYE'NİN EN ÇOK 'FAYDALI MODEL' GELİŞTİREN LİSESİ


TUBITAK Fizik Olimpiyatları’nda toplam 24 madalya kazanan, Bilim Olimpiyatları’nda gümüş ve altın madalya almaya hak kazanan Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri aynı zamanda Türkiye’nin en çok faydalı model geliştiren lisesi olma özelliğini de elinde bulunduruyor. Öğrencilerin çevre ve sosyal konularda fark yaratacak ve patenti alınan birçok projesi aynı zamanda ‘Faydalı Model’ olarak da tescilleniyor. Faydalı modellerin yanı sıra yaptıkları projelerle patent başvuruları yapan öğrenciler, başvuru sayısında Türkiye’deki pek çok üniversiteyi de geride bırakıyor.