Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Bilimsel Araştırmalar Topluluğu’nun (YÜTBAT) her yıl geleneksel olarak düzenlediği Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi’nin 11’incisi, bu yıl 22-24 Nisan tarihleri arasında Yeditepe Üniversitesi Kayışdağı 26 Ağustos Yerleşimi’nde bulunan İnan Kıraç Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Bu yılki ana teması “Nöropsikiyatri ve Nörokognitif Bilimler” olan kongrede, Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl ve beyin cerrahı Prof. Dr. Gazi Yaşargil ile temel bilimler ve klinik bilimler bölümlerinden akademisyenler ve öğrenciler; katılımcılarla nörokognitif bilimlerle ilgili güncel bilgileri paylaştı. 67 tıp fakültesinden 550 tıp öğrencisinin katıldığı kongrede farklı üniversitelerden gelen tıp öğrencileri, yaptıkları birbirinden güzel sözlü sunum ve posterlerle buluşmaya renk kattı.

Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi, Rektör Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Ercan, YÜTBAT Danışmanı Doç. Dr. Gülderen Yanıkkaya Demirel’in katkıları; YÜTBAT Başkanı Umay Dilek ve Kongre Başkanı İlke Aydıner başta olmak üzere, öğretim üyeleri ve tıp öğrencilerinin bulunduğu organizasyon komitesi tarafından düzenleniyor.