Apple merakla beklenen iPhone 8 ve iPhone X'i bu akşam tanıtacak. Bu durum ikinci el telefon pazarını hareketlendirdi. Vatandaş yeni iPhone'u alabilmek için iPhone 6 ve 7'lerini elden çıkarmaya çalışırken satıcılar pazarın son günlerde hareketlendiğini dile getirdi. Sozcu.com.tr olarak Sirkeci'deki Doğubank İş Hanı'nda yer alan telefon pazarına gidip pazarın nabzını tuttuk. Pazar esnafı işlerin hareketli olduğunu vurguluyor.

img_1523

PEKİ İKİNCİ EL TELEFONLARIN FİYATI NE KADAR?

İkinci el iPhone pazarında iPhone'nun sadece 6 serisini ve üstünü bulmak mümkün. iPhone 6 'nın ikinci el piyasa değeri alış fiyatı 1300 TL satış fiyatı ise 1500 TL  iPhone 7 'nin ikinci el piyasa değeri alış fiyatı 2200 TL satış fiyatı ise 2400 TL , alış ve satış fiyatları böyle. Ancak bu durum telefonun yeniliğine ve boyutuna göre de değişkenlik gösterebiliyor.

[old_news_related_template title="iPhone 8 ve iPhone X özellikleri ne olacak? Apple'dan büyük sürpriz! iPhone 8 için çarpıcı iddialar" desc="Bugün günlerden iPhone 8. Apple iPhone 8 ve iPhone X  modelleri görücüye çıkacak.  iPhone 8 Türkiye'ye ne zaman geleceği, fiyatı ve özellikleri merak ediliyor. Ayrıca heyecan yaratan diğer bir model ise iPhone X.. 10’uncu yıla özel olarak bugün lansmanı yapılacak olan iPhone X'in özellikleri ne olacak? " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/iphone8-ic-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/teknoloji/iphone-8-ve-iphone-x-ozellikleri-ne-olacak-appledan-buyuk-surpriz-iphone-8-icin-carpici-iddialar-2007450/"]

[caption id="attachment_2007447" align="alignnone" width="1806"]Cem Tente Cem Tente[/caption]

'TOPLUM OLARAK GÖSTERİŞE MERAKLIYIZ'

Doğubank'ın 15 yıllık esnafı Cem Tente Apple'ın diğer markalara göre en az değer kaybeden marka olduğunu belirtti. Tente Sozcu.com.tr' ye yaptığı açıklamada "İkinci el telefon piyasası son günlerde bayağı hareketlendi. Vatandaşın ekmek alacak parası yok ama cebinde bir iPhone var. Bence toplum olarak gösterişe meraklı olduğumuzdan böyleyiz. Ben Türkiye'yi şöyle değerlendiriyorum burası tam bir telefon çöplüğü ve herkes gösteriş için en iyisi bende olsun istiyor" ifadelerini kullandı. Tente artık müşterilerin kredi kartlarıyla pazardan taksitle telefon aldıklarını ve bu telefonu gidip kendilerini sattıklarını, elde edilen parayla ise borçlarını ödediğini de söylüyor.

[caption id="attachment_2007448" align="alignnone" width="3264"]Atakan Bulut Atakan Bulut[/caption]

GÜMRÜK TARİFESİ SIFIR CİHAZLARI ZORA SOKTU

Garantili iPhone satan esnaf Atakan Bulut ise Çin ve Vietnam'dan gelen telefonlara uygulanan gümrük tarifelerinden dolayı çeşitli yollardan ülkeye sokulan ürünlere daha çok talep olduğundan bahsetti. Bulut Sozcu.com.tr'ye yaptığı konuşmasında "Vatandaş sıfır telefon almak istiyor ama şuan elimizde istedikleri şekilde sıfır telefon çok az, müşteri istediğini bulamayınca pazardaki diğer esnafa gidiyor ve ondan satın alıyor. bu durumdan dolayıda bizim işlerimiz çok düştü " dedi.
v1gmsh7fu0qrfyws_d1zva

İşte iPhone 8'de olması beklenen muhtemel özellikler:

-Çerçevesiz cam ekran

-Home tuşu artık fiziki olarak cihazın üzerinde bulunmayacak. Dokunmatik ekrana eklenecek.

-Parmak izi okuyucusunun ekranın arka tarafında olması bekleniyor.

-OLED ekran kullanılacak.

-iPhone 8 512 GB depolama seçeneğiyle geliyor.

-Cihazın fiyatının 999 dolardan başlaması bekleniyor.

ce49e535f3c4db6fcd6d4db16ac09ad16d9627d7
Apple'ın CEO'su  Tim Cook yeni cihazını bu akşam tanıtacak. Merakla beklenen cihazın tanıtılmasına artık saatler kaldı.

derin.gokce@sozcu.com.tr