Turgut ERAT-Zeynep GÜRCANLI-Ömer ULUHAN/SÖZCÜ

Perşembe günü Ankara Güvenpark’tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, beşinci gününde de İstanbul’a doğru yürüyüşüne devam ediyor.  ‘Adalet Yürüyüşü’ne Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanından destek gelirken, Kılıçdaroğlu’nun yürüyüş güzergahında karşılaştığı vatandaşlardan da olumlu tepkiler aldığı görüldü. 25 gün sürecek 432 kilometrelik yürüyüşün geçtiğimiz dört gününde yaklaşık 85 kilometre yol katedildi. Yoğun tempo ve artan sıcaklıklarda yürüyüş mesafesi 20 kilometreden 16 kilometreye düşürülürken, mola sürelerinin de uzatıldığı belirtildi. Adalet korteji dün yürüyüşünü sağanak yağmur altında sürdürmüştü. Bugün bölgede havanın açık olduğu gözlendi. Tarihi yürüyüşün beşinci gün etabı Kılıçdaroğlu'nun konuşması ile başladı.

Sözcü TV ekibi tarihi yürüyüşü adım adım takip ediyor. Sözcü TV ekibi tarihi yürüyüşü adım adım takip ediyor.


ADALET YÜRÜYÜŞÜNÜN BEŞİNCİ GÜNÜNDEN NOTLAR

18:30 - CHP'liler bu akşam da saat 18:30’da ‘duran adam’ eylemi yaptı.

16:30 - Yürüyüşte beşinci gün sona erdi.

basliksiz-4

23 km yol katedilen yürüyüşün beşinci gününde 16:30'da Kızilcahamam Bulak Köyü'nde dinlenmeye geçildi. Kılıçdaroğlu burada, köy sakinlerinden Turgut Köprücüoğlu'nun evine iftar konuğu oldu. 5'inci gününde 97 km tamamlanan yürüyüş, yarın sabah erken saatlerinde 09:00'da devam edilecek.

Kılıçdaroğlu Bulak Köyü'nde, bir ailenin daveti üzerine 59 yaşındaki Turgut Köprücüoğlu'nun evine, iftar yemeği için konuk oldu. Kılıçdaroğlu, yemek yiyip sohbet ettikten sonra teşekkür etti ve dinlenmek için karavanına döndü.

 

FOTO:DHA - FOTO:DHA - Yürüyüşe Yarbay Ali Tatar'ın ağabeyi Ahmet Tatar (Kılıçdaroğlu'nun sağındaki) ile Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy (Kılıçdaroğlu'nun solundaki) da destek veriyor.


12:00 - Kortej mola verdi.