Zeynep GÜRCANLI, Turgut ERAT, Ömer ULUHAN/sozcu.com.tr

15 Haziran Perşembe günü Ankara Güvenpark'tan yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu öncülüğündeki adalet korteji, dokuzuncu gününde de İstanbul'a doğru yürüyüşüne devam ediyor. ‘Adalet Yürüyüşü'ne Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından destek gelirken, Kılıçdaroğlu'nun yürüyüş güzergahında karşılaştığı vatandaşlardan da olumlu tepkiler aldığı görülüyor.  25 gün sürecek 432 kilometrelik yürüyüşün sekiz günü geride kaldı.   Yürüyüşün dünkü etabının son bölümü yoğun yağmur ve fırtına altında geçti. Kortej Bolu'daki Mengen Sapağı'nda sabahladı. Tarihi yürüyüşün dokuzuncu gün etabı Kılıçdaroğlu'nun kısa açıklamasının ardından başladı. CHP lideri dokuzuncu gün konuşmasında; Maltepe Cezaevi'nde tutuklu bulunan Enis Berberoğlu'nun avukatlarının bugün Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını söyledi. Kılıçdaroğlu, Erdoğan ve Bahçeli cephesinden kendisini hedef alan açıklamalara yönelik ise 'polemiğe girmeyeceğim' yanıtını verdi.

YÜRÜYÜŞTEN NOTLAR;


[caption id="attachment_1906252" align="aligncenter" width="800"]FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ[/caption]

Sözcü yazarı Uğur Dündar da yürüyüşe gelerek korteje destek verdi.

[caption id="attachment_1906612" align="aligncenter" width="800"]FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ[/caption]

Tarihi yürüyüşe ilişkin konuşan Dündar "Siyasi bir aidiyeti yok bu yürüyüşün. Genç kuşaklar bu yürüyüşün anlamını daha iyi anlayacak. Başında bir siyasetçi var ama siyaset yapmıyor. Burada egoların sıfırlanması lazım. Demokrasi ve adalet herkese lazım" diye konuştu.

Saat 20:00 - KILIÇDAROĞLU KÖY KONAĞINDA  İFTAR YEMEĞİNE KATILDI

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşünün 9. gününde, geceyi geçireceği Bolu'nun Afşar Köyü, Gidiriş Mahallesi Köy Konağında vatandaşların daveti üzerine iftar yemeğine katıldı. Kılıçdaroğlu'na Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan da eşlik etti. Afşar köyü sakinleriyle bir süre sohbet eden Kılıçdaroğlu, iftarın ardından dinlenmek üzere  kamp alanındaki karavanına geçti.

[old_news_related_template title="Uğur Dündar'ın 'yürüyüş' anısı" desc="'O zamanlar böyle yürüyüş ayakkabısı filan yok. Ayakkabılar sert, çok sıkı. Vurmuş ayaklarımızı. Eve döndüm. Babam da başkomiserdi. Ayakkabıları gördü. Memur adam. 'Ne bu ayakkabıların hali' dedi. Çıkardım ayakkabıları, ayaklarım kan içinde... Bir hafta terlikle gezdim...' Adalet Yürüyüşü'ne katılan Uğur Dündar'ın gençlik anısı dinleyenleri gülümsetti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/ugur-dundar-zeynep.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/ugur-dundarin-yuruyus-anisi-1906690/"]
Saat 17:45 - Yürüyüşe katılan duayen gazeteci ve Sözcü yazarı Uğur Dündar, Adalet Yürüyüşü Defteri'ne duygu ve düşüncelerini yazdı.Uğur Dündar şunları yazdı:

[caption id="attachment_1907087" align="alignnone" width="880"]Foto: Sözcü Foto: Sözcü[/caption]

19 KİLOMETRE YÜRÜDÜ

Saat 17:30 - CHP lideri yürüyüşün bugünkü etabında 21 kilometre yürüdü. Kılıçdaroğlu, Bolu Gerede yolu üzerinde bulunan  Köroğlu Tesisleri yanındaki alanda konaklayacak.

[caption id="attachment_1907083" align="alignnone" width="880"]Foto: Sözcü Foto: Sözcü[/caption]

12:00 - Kortej mola verdi.

[caption id="attachment_1906470" align="aligncenter" width="800"]FOTO:SÖZCÜ - TTB Başkanı Raşit Tükel, Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüdü. FOTO:SÖZCÜ - TTB Başkanı Raşit Tükel, Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüdü.[/caption]

10:00 - Adalet Kortejini Yeniçağa ilçesi girişinde, Mudanya Belediyesi bandosu 'Onuncu Yıl' marşı ile karşıladı.

yurusyu
09:00 - Kılıçdaroğlu'nun açıklamasının ardından kortej yürüyüşe geçti. Korteje bugün Türk Tabipler Birliği de destek veriyor.

Usta sanatçılar Erdal Erzincan ile Tolga Sağ mola yerinde birlikte çalıp söyledi.

'Adalet Yürüyüşü'nde ilk gün neler oldu?‘Adalet Yürüyüşü’nde ilk gün neler oldu?

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nden ikinci gün neler yaşandı?Adalet Yürüyüşü’nden ikinci gün neler yaşandı?

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde üçüncü gün neler yaşandı?Adalet Yürüyüşü’nde üçüncü gün neler yaşandı?

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde dördüncü gün notları...Adalet Yürüyüşü’nde dördüncü gün notları…

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde beşinci gün neler yaşandı?Adalet Yürüyüşü'nde beşinci gün neler yaşandı?

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nün altıncı gününden notlar...Adalet Yürüyüşü’nün altıncı gününde

İLGİLİ HABERAdalet Yürüyüşü'nde yedinci günAdalet Yürüyüşü'nde yedinci gün

[old_news_related_template title="Adalet Yürüyüşü'nde sekizinci gün" desc="CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'nun 'Adalet Yürüyüşü' dün de devam etti, Yürüyüşten önce kısa bir açıklama yapan CHP lideri, MHP lideri Bahçeli'nin sözlerine de yanıt verdi. Kılıçdaroğlu 'Sayın Bahçeli açıklama yapıp eleştirmiş. Canı sağolsun istediği eleştiriyi yapabilir. Bana göre Hükümet Sözcülüğüne de soyunabilir. Ben hayatım boyunca ne Pensilvanya'ya gittim ne Pensilvanya'yla konuştum ne de Pensilvanya bana teşekkür etti. Fethullah Gülen rahatsız olduğu dönemde gazete ilanlarına bakın. O kime teşekkür etmiş ortada' dedi. Yoğun yağmur ve fırtına altındaki yürüyüşün sekizinci gün etabı Bolu'daki Mengen Sapağı'nda sona erdi. CHP lideri geceyi burada kurulacak kampta geçirdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/06/kk8.gun880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/adalet-yuruyusunde-sekizinci-gun-1904636/"]