Rus lider Vladimir Putin, Türkiye ile Rusya arasında geçen çalkantılı 3 yılın sonunda yeniden Türkiye'ye geliyor. Putin en son 2014 yılının Kasım ayında Türkiye'yi ziyaret etmişti.

KASIM 2015'DE RUS UÇAĞINI DÜŞÜRMÜŞTÜK


24 Kasım 2015 tarihinde ise Rusya Federasyonu Hava Kuvvetleri'ne ait Sukhoi Su-24M tipi uçağı, sınır ihlali gerçekleştirmesinden dolayı Türk Hava Kuvvetleri tarafından düşürülmüş ve iki ülke arasındaki ilişkiler tarihinin en kötü dönemlerinden birisini yaşamıştı. Olaylı bir yılın ardından Rusya-Türkiye ilişkileri 'iyileşme' seyrine girmişti.

ARALIK 2016: RUS BÜYÜKELÇİ SUİKASTI


İlişkiler tam iyileşti derken bu kez 19 Aralık 2016'da Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov, Ankara'da bir Türk polis memuru tarafından uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

[old_news_related_template title="Suikasta kurban giden Karlov'un yerine atama gerçekleşti" desc="Aralık 2016'dan beri Türkiye'de büyükelçisi bulundurmayan Rusya, suikasta kurban giden Karlov'un ardından atama gerçekleştirdi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/05/altuntas-sozcu-487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/dunya/suikasta-kurban-giden-karlovun-yerine-atama-gerceklesti-1857054/"]

AKP'Lİ ÇONKAR: İLİŞKİLERE İVME KAZANDIRILACAK


Putin'in ziyareti ile ilgili Rus Haber Ajansı Sputnik'e konuşan AKP İstanbul Milletvekili ve Türk-Rus Toplumsal Forumu Eş Başkanı Çonkar, Rusya Devlet Başkanı Putin’in gerçekleştireceği ziyaretinin Ankara-Moskova ilişkilerine yeni bir ivme kazandıracağını söyledi. Çonkar, iki ülke arasındaki S-400 hava savunma sistemi alımı, Türk Akımı ve nükleer santral gibi projelerin de hızlanacağını belirtti.

ÖNCE YEMEK ARDINDAN BAŞBAŞA GÖRÜŞME


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Saray'da Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'i resmi törenle karşılayacak. Erdoğan ve Putin, çalışma yemeği ve baş başa görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.