İddia CHP İstanbul Millevekili Barış Yarkadaş'tan geldi.

Yarkadaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kadir Topbaş, bugün beş dosyasının kendisine rağmen meclisten geçmesi üzerine, çok yakın çevresine 'istifa ettiği'ni açıkladı" dedi.

[old_news_related_template title="Topbaş'ın veto ettiği 5 dosya İBB Meclisi'nde yeniden görüşüldü, aynen kabul edildi" desc="İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın, tekrar görüşülmek üzere meclise iade ederek veto ettiği 5 imar değişikliği dosyası İBB Meclisi'nde kabul edildi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/09/basliksiz-4-9.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/topbasin-veto-ettigi-5-dosya-ibb-meclisinde-yeniden-gorusuldu-aynen-kabul-edildi-2019911/"]

"ERDOĞAN: BAŞKAN BEKLESİN"

"Topbaş'ın bu açıklaması sonrası, konunun AKP Gnl. Başk. Erdoğan'a iletildiği; Erdoğan'ın 'Başkan beklesin' talimatını verdiği öğrenildi" diyen Yarkadaş, "Topbaş bunun üzerine yakın çevresine '5 EKİM'e kadar bekleyeceğim' dedi. Gözler şimdi 5 Ekim'e çevrildi. AKP'deki rant kavgası sürecek.." ifadelerini kullandı.

kadir-topbas

"3 ŞAHİT VAR"

HalkTV ana haber bülteninde de açıklamalarda bulunan Yarkadaş, Topbaş'ın bu iddiayı reddedemeyeceğini, olaylar sırasında yanında bulunan 3 kişinin de bu duruma şahitlik olduğunu söyledi.